Σε ρυθμούς προκριματικών UEFA Women's Euro η Εθνική Γυναικών

Επιστροφή σε ρυθμούς προκριματικής φάσης UEFA Women`s Euro για την Εθνική ομάδα Γυναικών με αποστολή στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, ο κύκλος της προετοιμασίας άρχισε χθες το απόγευμα με προπόνηση στα βοηθητικά γήπεδα του Σταδίου ΓΣΠ και η αποστολή θα αναχωρήσει από την Κύπρο σήμερα με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα.

Ο αγώνας με την Αλβανία είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή και θα είναι ο τελευταίος της κυπριακής ομάδας εκτός έδρας για τον πέμπτο όμιλο της διοργάνωσης.

Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στην Πορτογαλία, στην κλήση του Ομοσπονδιακού προπονητή Άγγελου Τσολάκη για την αποστολή στην Αλβανία συμπεριλήφθηκαν τέσσερις νέες ποδοσφαιρίστριες.

Κλήθηκαν για πρώτη φορά σε υποχρεώσεις της Εθνικής Γυναικών Γεωργία Κατσονούρη και Ευδοκία Ευθυβούλου, ενώ η Κατερίνα Παναγιώτου και η Χρύσω Μιχαήλ είχαν κληθεί και στο παρελθόν.

Εκτός πλάνων η άτυχη Ελένη Γιάννου (παρακολούθησε την προπόνηση), που λόγω τραυματισμού δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα. 

Στην αποστολή βρίσκονται οι ακόλουθες ποδοσφαιρίστριες:

Apollon Ladies: Μαρία Ματθαίου, Μαριλένα Γεωργίου, Krystyna Marie Freda
Esklistruna United: Έλενα Αριστοδήμου
Lewes FC: Φιλίππα Σάββα
University of Evansille Indiana: Γεωργία Κατσονούρη
ΑΕΛ Champions: Βικτώρια Ζαμπά
Καρμιώτισσα Χρυσομηλιά: Σταυριάνα Αντωνίου
Λευκοθέα Λατσιών: Λουκριτία Χρυσοστόμου, Χαρά Χαραλάμπους, Έλενα Ττάκκα, Ευθαλία Σιακαλλή, Κυριακή Βασιλείου, Κατερίνα Παναγιώτου
Νέα Σαλαμίνα / Αρτοποιεία Πύργος: Άντρη Βιολάρη, Γεωργία Ξενοφώντος, Μαρία Ιωάννου, Μικαέλλα Χάλιου, Χριστιάνα Σολωμού, Χρύσω Μιχαήλ
Ομόνοια Λευκωσίας: Ιβάνα Τάνεβα, Σάρα Παπαδοπούλου, Ευδοκία Ευθυβούλου