Το μπάλωμα της επιθετικής τρύπας ξήλωσε την άμυνα της Ομόνοιας

Για άλλο ένα παιχνίδι η Ομόνοια δεν κατάφερε να κερδίσει, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στον κόσμο της, για τις φετινές εμφανίσεις της. Ο αγώνας απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος που οι πράσινοι δεν καταφέρνουν να γευτούν τη χαρά της νίκης και βλέπουν τον στόχο του πρωταθλήματος να απομακρύνεται.
 
Συγκεκριμένα, αγνοούν τη νίκη για πάνω από ένα μήνα, από εκείνο το παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό στο Δασάκι, όπου επικράτησαν με 1-2, στις 18 Οκτωβρίου. Έκτοτε, πήραν δύο ισοπαλίες με Δόξα και Παραλίμνι, ενώ ηττήθηκαν από Ολυμπιακό και Νέα Σαλαμίνα.
 
Μέχρι και πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν εμφανές το επιθετικό πρόβλημα των πρασίνων, οι οποίοι όχι μόνο δεν κατάφερναν να σκοράρουν, αλλά δεν έφτιαχναν ούτε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.
 
Στην περίοδο της διακοπής, δούλεψαν στο συγκεκριμένο κομμάτι και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις, το τριφύλλι δημιούργησε ρήγματα στην σφριγηλή άμυνα της Νέας Σαλαμίνας. Θα μπορούσε εξάλλου να φύγει τουλάχιστον με τον ένα βαθμό, αν η μπάλα της έκανε το χατίρι στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Ντούρις σημάδεψε το δοκάρι του Βεσελόφσκι.
 
Απ’ εκεί και πέρα όμως, η Ομόνοια έδειξε αδυναμίες, σε ένα τομέα που ήταν από πέρυσι, το δυνατό της σημείο. Την άμυνα. Σε τρεις ευκαιρίες που έφτιαξε η Νέα Σαλαμίνα σε ολόκληρο το 90λεπτο, πέτυχε δύο γκολ, κάτι που προβλημάτισε τον Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου.
 
Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η Ομόνοια είχε δεχθεί δύο γκολ, ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Πάφο, όταν είχε παραταχθεί με πάρα πολλούς νεαρούς στην ενδεκάδα της, λόγω του επερχόμενου αγώνα με αντίπαλο τη Λέγκια για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Πλέον, πέραν της επιθετικής αφλογιστίας, ο Χένινγκ Μπεργκ καλείται να κοιτάξει και τα μετόπισθεν, ώστε η Ομόνοια να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει εντός στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απογοητευμένος ο Μπεργκ-«Δεν είμαστε τόσο καλοί για να βάλουμε περισσότερα γκολ»

Πάντως, όπως είχε δηλώσει ο Ανδρέας Δημητρίου μετά το τέλος της αναμέτρησης, «δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε, μείναμε πίσω όμως είναι δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά». Σίγουρα ο δρόμος για το πρωτάθλημα είναι μακρύς και τίποτα δεν μπορεί να κριθεί στις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε, δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά»

Το μόνο θετικό για την Ομόνοια, είναι πως δεν κέρδισε η πρωτοπόρος Ανόρθωση, ώστε να ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα από την κορυφή.
 
Η Ομόνοια έμεινε στους 16 βαθμούς, επτά βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση, αλλά με παιχνίδι λιγότερο. Αυτό με τον Απόλλωνα, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο επόμενος αγώνας του τριφυλλιού στο πρωτάθλημα, είναι απέναντι στον Ερμή στο ΓΣΠ. Θα προηγηθεί το παιχνίδι με αντίπαλο την Γρανάδα στην Ισπανία, για το Γιουρόπα Λιγκ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: