Φώναξαν παρών οι Λέοντες, δάγκωσαν τον Φοίνικα και πήραν το ντέρμπι στο Τσίρειο

Πανάξια νίκη επί της Ανόρθωσης, πανηγύρισε η ΑΕΛ στο ντέρμπι που διεξήχθη στο Τσίρειο στάδιο, με σκορ 1-0.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν με γκολ του Μαέ στο 65’ και ανέβηκαν στους 21 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά από την Ανόρθωση και την κορυφή στους δύο βαθμούς.
 
Το προφίλ του αγώνα
Η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε νωρίς-νωρίς το γκολ, που θα τις έδινε το προβάδισμα, ωστόσο σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε, ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης Γκιόρκι Λόρια δήλωσε παρών, αποσοβώντας την παραβίαση της εστίας του.
 
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γαλαζοκίτρινους, χάθηκε στο 33ο λεπτό, όταν μετά από μπαλιά από δεξιά, ο Λόρια έκανε άστοχη έξοδο. Η μπάλα κατέληξε στον Αβραάμ, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά προ κενής εστίας, ωστόσο δεν βρήκε δίκτυα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωσση ανέβηκε αγωνιστικά και ήταν καλύτερη από την ΑΕΛ, αφού είχε την κατοχή της μπάλας και έχασε κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
 
Στο 65' όμως, η ΑΕΛ ήταν αυτή που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα, με τον Μαέ, ο οποίος πήρε την μπάλα μετά από πάσα του Τόρες και νίκησε τον Λόρια.
Η ταυτότητα του αγώνα
 
ΑΕΛ: Βοζίνια, Αντωνίου (84′ Τεϊσέιρα), Σ. Κέρκεζ,  Ράσο, Κυριάκου, Ζντραφκόσκι, Τόρες (84′ Μπάμπιτς), Αβραάμ (71′ Έουλερ), Ριέρα (77′ Αντάμοβιτς), Ντανίλο, Εμαέ.
 
Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν (46′ Κορέια), Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Μίχα (65′ Χουσμπάουερ), Καλτσάς (69′ Χριστοφή), Ελουντού (75′ Ελουντού), Μανιάς (46′ Κβιλιτάια).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: