Εξαπέλυσε πυρά σε Κίρζη ο Τορναρίτης-«Τσακώθηκε με όλους τους προέδρους»

Συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλές εντάσεις η κόντρα Ολυμπιακού και Απόλλωνα με αφορμή την απόκτηση του προπονητή Γιάννη Πετράκη από την ομάδα της Λεμεσού.
 
Μιλώντας στον SuperSport Fm, ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Χριστόφορος Τορναρίτης, ανέφερε αρχικά ότι «το περασμένο καλοκαίρι η Νέα Σαλαμίνα μιλούσε με τον κ. Πετράκη και τελικά εμφανίστηκε ο Πάμπος. Εγώ θα πάω να κλείσω τον προπονητή που μιλούσε ο Απόλλων πριν να πιάσει τον Πετράκη».
 
Για το αν έχουν καταλήξει σε προπονητή, είπε πως «έχει κρεπάρει το τηλέφωνο από τις προτάσεις προπονητών από όλο τον πλανήτη. Κατάλαβαν όλοι ότι είμαστε μια υγιής ομάδα που διεκδικεί πράγματα. Δεν χρωστούμε ούτε στους φόρους, ούτε στις κοινωνικές ασφαλίσεις και σε αγωνιστικό επίπεδο έχουμε παίκτες πολύ καλούς και πολύ καλά παιδιά σαν χαρακτήρες.
Έχουμε παίκτες που τιμούν την παρουσία τους στην Κύπρο και καταλάθος είναι στην Κύπρο. Κτίζουμε σε αυτό. Εγώ θα είμαι μέρα – νύχτα δίπλα στην ομάδα και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας ρίξει την ψυχολογία μας. Για να κερδίσεις πρέπει να χάσεις».
 
Ως προς το ενδιαφέρον για τον πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ Πάολο Τραμετσάνι, παραδέχθηκε πως «υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά φαίνεται πως… Στους οπαδούς του Ολυμπιακού δεν άρεσε. Ψάχνουμε τον προπονητή που θα μας φέρει τους τίτλους».
Όσον αφορά το κεφάλαιο Σωφρόνης Αυγουστή κι αν υπήρξε επαφή, είπε πως «ο Σωφρόνης για εμένα θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση. Εμένα με έμαθε κάτι ο κ. Πετράκης, μου έμαθε να βλέπω τα πράγματα επισταμένα. Το καλοκαίρι μπορεί να κλείσαμε 25 παίκτες και τους ακυρώσαμε, για να κλείσουμε κάποιον τον βλέπαμε και τέσσερις και πέντε μέρες. Αυτόν που θα έρθει θα τον μελετήσουμε από πάνω μέχρι κάτω. Θα δούμε μέχρι τι τρώει, αν είναι ψυχολογικά διαταραγμένος και άλλα».
Απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο για επιστροφή του Πάμπου Χριστοδούλου. «Δεν γυρεύουμε προπονητή που είναι στην Κύπρο και πάνε και έρχονται. Για τον Πάμπο είπα την άποψη μου και δεν αλλάζει. Είναι ο κορυφαίος Κύπριος προπονητής, αλλά έχει κάποια θέματα να λύσει».
 
Για τη συμφωνία αποχώρησης του κ. Πετράκη, είπε ότι «ο κύριος Πετράκης πριν 5-6 μέρες μας έδωσε γραπτώς την παραίτηση του, άρχισε επαφές όντας προπονητής του Ολυμπιακού με παράγοντες του Απόλλωνα, τα βρήκαν, μου το εκμυστηρεύτηκε πριν λίγες μέρες. Δεν ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να ακούσω. Του εξήγησα ότι έπρεπε να πάρουμε μια αποζημίωση. Μίλησα με τον πρόεδρο του Απόλλωνα ο οποίος μου είπε ότι δεν δίνει τίποτα. Στην συνέχεια συνεχίστηκαν κάποιες επαφές με τον κ. Πετράκη, κατάλαβαν ότι έπεσαν σε μέγα σφάλμα, αντιδεοντολογική συμπεριφορά ο κάθε ένας για δικούς τους λόγους, έτσι έμαθαν, έτσι είναι μεγαλωμένοι ή και άλλα. Σαν άνθρωπος δεν είμαι εκδικητικός γιατί αν κάποιος εκδικείται βγάζει δύο τάφους, ο ένας είναι δικό του. Η δουλειά μου είναι να βρίσκω λεφτά και μου έστειλε ο Θεός το μηνιάτικο».
 
Όσον αφορά τον κ. Κίρζη σημείωσε πως «όταν ένας άνθρωπος είναι κακός, τα όρια είναι το πιο σημαντικό. Όταν έχεις όρια δεν θα πιάσεις ούτε κορωνοϊό. Δεν θα είμαι και ο πιο ευτυχισμένος αν πηγαίνει καλά ο κ. Κίρζης. Όταν ήρθε να μου διαλύσει την ομάδα μου είναι επικίνδυνος. Αν οι Απολλωνίστες θέλουν να προχωρήσουν πρέπει να φύγει. Ο λόγος που δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα είναι γιατί έχει τσακωθεί με όλους τους προέδρους. Ήταν πέντε βαθμούς μπροστά και έχασε το πρωτάθλημα. Στην τηλεδιάσκεψη του είπα ότι πρέπει να πάει στο Λονδίνο σε συγκεκριμένο κέντρο για να μάθει τρόπους συμπεριφοράς. Αυτό έκανα και εγώ».