Ψάχνει καλή εμφάνιση και την πρώτη της νίκη η Εθνική

Μετά την ταπεινωτική ήττα από το Λουξεμβούργο, που την άφησε στον πάτο της βαθμολογίας του ομίλου της, στο Nations League, η Εθνική Κύπρου κοντράρεται με το Αζερμπαϊτζάν και ψάχνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.
 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιόχαν Βάλεμ, προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, ρίχνοντας στον αγώνα τους Δημητρίου, Χάμπο Κυριάκου και Μηνά Αντωνίου, στις θέσεις των Χαράλαμπου Κυριακίδη, Γιάννη Πίττα και Γιάννη Κούσουλου.
 
Σημειώνεται ότι ο αγώνας διεξάγεται στην Αλβανία, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
 
Φοβισμένα μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, ωστόσο το Αζερμπαϊτζάν ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρήκε σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο βρήκε μπροστά του τον τερματοφύλακα της Εθνικής Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος ύψωσε τείχος και απέτρεψε όλες τις ευκαιρίες των Αζέρων. 
 
Αποκορύφωμα, το πέναλτι που κέρδισαν στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι, σε ανατροπή του Καρώ στον Σιντάεφ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκαράγεβ, όμως ο Δημητρίου έπεσε σωστά και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη, αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που βρήκε για να ανοίξει το σκορ, ενώ οι Αζέροι ήταν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, ωστόσο όποτε χρειάστηκε, ο Δημητρίου δήλωσε και πάλι παρών.
 
Οι ενδεκάδες:

Αζερμπαϊτζάν: Μαγκομεντάλιγεφ, Α. Χουσέινοφ, Μπαντάλοφ, Μουσταφαζάντε, Κρίβοτσουκ, Ιμπραχίμλι, Γκαράγεφ, Μουσταφάγεφ, Σαλάχλι, Σαντίκοφ, Σιντάεφ

Κύπρος: Δημητρίου, M. Αντωνίου, Καρώ, Λαΐφης, Γουίλερ, Χριστοφή, Χαμ. Κυριάκου, Αρτυματάς, Τζιωνής, Κάστανος, Σωτηρίου