Αρνητικά όλα τα τεστ στην ΕΝΠ-Κανονικά ο αγώνας με ΑΠΟΕΛ

Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ της Ένωσης Νέων Παραλιμνίων και ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι βρίσκονται στο ακουστικό μετά τα δέκα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες στη Νέα Σαλαμίνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι φόβοι για ντόμινο στο ποδόσφαιρο, ο άγνωστος ασθενής 0 και το λάθος στα τεστ
 
Η ομάδα της Ένωσης υποβλήθηκε χθες σε τεστ, καθώς είχε αγωνιστεί με τη Νέα Σαλαμίνα, στις 13 Σεπτεμβρίου, ώστε να διαπιστωθεί εάν μεταδόθηκε ο ιός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χημείο ενημέρωσε πριν από λίγο την ομάδα του Παραλιμνίου, ότι όλα τα τεστ είναι αρνητικά και ως εκ τούτου, όπως όλα δείχνουν ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΝΠ:
«Το Δ.Σ της ομάδας μας μετά της τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της Νέας Σαλαμίνας προχώρησε σε εσπευσμένη δειγματοληψία αργά χθες το απόγευμα σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο.
 
Πριν από λίγα λεπτά έχουμε ενημερωθεί προφορικά ότι όλα τα δείγματα που έχουν παρθεί είναι αρνητικά.
 
Ευχαριστούμε το κλινικό εργαστήριο Κλινικά Χημεία Τύμβιος - Dr Tymvios Medical Labs - BHS Diagnostics για την άμεση ανταπόκριση».
 
Πονοκέφαλος η Νέα Σαλαμίνα
Το πρώτο κρούσμα στη Νέα Σαλαμίνα ανακοινώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και αυτό αφορούσε τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή Τσίκο, ο οποίος είχε φθάσει στην Κύπρο από χώρα κατηγορίας Β, δηλαδή είχε αρνητικό τεστ, ενώ μέχρι την επανάληψη του τεστ του, όπως αναφέρει η διοίκηση της ομάδας, δεν ήρθε σε επαφή με κανένα παίκτη, παρά μόνο με τον τεχνικό διευθυντή και τον τιμ μάνατζερ, οι οποίοι σημειώνεται πως υποβλήθηκαν σε δύο ελέγχους και ήταν αρνητικοί.
 
Ωστόσο, η διοίκηση υπέβαλε σε τεστ και τα 59 άτομα που ανήκουν στο δυναμικό της Νέας Σαλαμίνας, χωρίς όμως να εντοπιστεί οποιοδήποτε θετικό κρούσμα. Εντούτοις, το χημείο που ανέλαβε τις εξετάσεις, ζήτησε επανάληψη για 15 άτομα, εκ των οποίων τα δέκα ήταν θετικά. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Πάμπος Χριστοδούλου, ακόμη ένα μέλος της προπονητικής ομάδας καθώς και οκτώ ποδοσφαιριστές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικοί Πάμπος Χριστοδούλου και οκτώ ποδοσφαιριστές-Από τεστ τρεις ομάδες
 
Τα αποτελέσματα σήμαναν συναγερμό σε ΚΟΠ και Νέα Σαλαμίνα, αφού φαίνεται να παραμένει άγνωστος ο ασθενής μηδέν, κάτι που προκαλεί και ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη πως η διοίκηση ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση πως η πηγή δεν ήταν ο ξένος ποδοσφαιριστής που έφθασε στην Κύπρο.

Άρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν την ιχνηλάτηση και τη διερεύνηση των περιστατικών, ώστε να διαφανεί ποια ήταν η πηγή που έφερε ντόμινο κρουσμάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τα κρούσματα στη Νέα Σαλαμίνα
 
Σημειώνεται πως τόσο τα άτομα που βρέθηκαν θετικά αλλά όσο και τα άτομα που βρέθηκαν αρνητικά, βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, ενώ με ανακοίνωση της η ΚΟΠ αναφέρει πως θα πρέπει να γίνουν επαναληπτικά τεστ, με την πάροδο επτά ημερών. Επίσης, η ΚΟΠ απηύθυνε έκκληση στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.