powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Έκρηξη σε κτίριο αστυνομικής διεύθυνσης στην Τουρκία

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε έκρηξη με στόχο την αστυνομία στην νοτιοανατολική Τουρκία, στο Μιντιάτ της επαρχίας του Μαρντίν -περιοχή με κυρίως κουρδικό πληθυσμό κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
 
τουρκια 1

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απέδωσε την επίθεση στο κουρδικό PKK, λέγοντας πως η αστυνομία έχει αποτρέψει «εκατοντάδες τέτοιες επιθέσεις μέχρι τώρα».
 
τουρκια 2

Η έκρηξη σημειώνεται ένα 24ωρο μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη -ακόμη χωρίς ανάληψη ευθύνης- η οποία επίσης φαίνεται ότι είχε στόχο την αστυνομία.
Η νεά επίθεση σημειώθηκε στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Μιντιάτ το πρωί της Τετάρτης και, σύμφωνα με τον τούρκο πρωθυπουργό, ο προσωρινός απολογισμός βρίσκεται σε τρεις νεκρούς ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.
 
εκρηξη τουρκια

Οι πρώτες αναφορές είχαν κάνει λόγο για βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα. Αριθμός ασθενοφόρων συνέρρευσε στο σημείο, όπως μεταδίδει το Reuters.
 
τουρκια 3

Σε εικόνες που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσωεν Dogan από το σημείο, φαινόταν πυκνός καπνός από την έκρηξη και μεγάλες ζημιές στο κτίριο.
 
Για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καμία οργάνωση, μία και πλέον ημέρα μετά, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Οι υποψίες για εκείνη την επίθεση στρέφονταν μεταξύ κουρδικών οργανώσεων και της τζιχαντιστικής ISIS.
 
 
ΠΗΓΗ: in.gr
 
 
 
 
 
;