Κούμας: Δεν θα επιλύσει όλα τα προβλήματα το VAR

Από τα Σωματεία Α’ Κατηγορίας άρχισε σήμερα η ΚΟΠ τον κύκλο της εκπαιδευτικής παρουσίασης  του συστήματος VAR.

Στην παρουσία του εκπαιδευτή VAR Μιχάλη Κουκουλάκη και του συνεργάτη του Χρίστου Δαγκλή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος αλλά και τη σημαντική του χρησιμότητα στην προσπάθεια για  βελτίωση του αθλήματος.

Στην έναρξη της πρώτης παρουσίασης του συστήματος, παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Bertrand Layec.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε αγώνες για έλεγχο στο εξωτερικό η ΚΟΠ

Ο κ. Κούμας στη σύντομη προσφώνηση του, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ομάδων μας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε σημαντικές πληροφορίες για το εργαλείο που θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο μας, για τη σημασία του VAR. Όλοι εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, πρέπει να το δούμε από τη σωστή γωνιά. Η εισαγωγή του δεν θα επιλύσει όλα τα προβλήματα, όμως είναι ένα μέτρο που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει σημαντικά. Η σωστή επιμόρφωση της εφαρμογής του, είναι ασφαλώς απαραίτητη για όλους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα άτομα που επιλέχθηκαν για VAR Replay Operators από την εταιρεία που θα λειτουργήσει το VAR στην Κύπρο, σύντομα θα εκπαιδευτούν στο εξωτερικό και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για συνεχή ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, παράλληλα επανέλαβε την προσπάθεια για εφαρμογή του VAR όσο το δυνατό νωρίτερα τη νέα χρονιά.
 
 
Διευθυντές Σωματείων και υπεύθυνοι των ποδοσφαιρικών τους ομάδων, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης που έγινε στο ΓΣΠ, πήραν σημαντική πληροφόρηση για τη λειτουργία του συστήματος και ακολούθησε και το πρακτικό μέρος στην παρουσία ειδικών που ήρθαν από το εξωτερικό εκ μέρους της εταιρείας που θα λειτουργήσει το VAR στην Κύπρο.

Η επόμενη παρουσίαση VAR είναι προγραμματισμένη αύριο Παρασκευή στο Συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ όπου θα λάβουν μέρος Αθλητικοί Συντάκτες και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ των σωματείων Α’ Κατηγορίας.