Είναι αυτή η σιγουριά του Πετρίδη, που τρελαίνει κόσμο...

«Βεβαίως και θα το πιάμεν το πρωτάθλημα», αναφώνησε για πολλοστή φορά στην πολύχρονη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ, ο Πρόδρομος Πετρίδης, αναχωρώντας από το ΓΣΠ, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με την Ανόρθωση. Ο ισχυρός άνδρας των γαλαζοκιτρίνων, στις προηγούμενες ποδοσφαιρικές του χρονιές και όποτε η ομάδα του είχε τα κάτω της και τα αρνητικά της αποτελέσματα, αυτός κάθε φορά ήταν πιο σίγουρος από ποτέ, ότι στο τέλος ο ΑΠΟΕΛ θα ήταν πρωταθλητής. Και τι γινόταν; Ναι, δικαιωνόταν... 

Οι γαλαζοκίτρινοι, για ακόμη ένα κρίσιμο ντέρμπι, δεν έθελξαν ιδιαίτερα με την απόδοσή τους, και δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό χώρο. Οι μηδαμινές επιθετικές προσπάθειες, πέραν των τελευταίων τεράστιων ευκαιριών, έκαναν τη μουρμούρα ακόμη μεγαλύτερη στις τάξεις της ομάδας. 

Οι πολυπρωταθλητές, έδειξαν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης να έχουν τον έλεγχο της μπάλας, έχοντας και την κατοχή με το μέρος τους, με 59% έναντι 41% των φιλοξενουμένων, και πέντε επιθέσεις με τις δυο να είναι στον στόχο. 

Ήταν οφθαλμοφανές επίσης, στο δεύτερο μέρος, ότι οι κινήσεις του Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν να ρίξει στο παιχνίδι τους Βιντιγκάλ και Ντε Βινσέντι, απέφεραν καρπούς, καθώς η ομάδα έγινε πιο επιθετικογενής.

Εάν φυσικά οι τιτανομέγιστες ευκαιρίες των Μερκή και Βιντιγκάλ στην εκπνοή του αγώνα, μετατρέπονταν σε γκολ, τότε αναντίρρητα, τα δεδομένα στις τάξεις της ομάδας θα ήταν διαφορετικά. 

Η απώλεια βαθμών ωστόσο στο ΓΣΠ, φέρνει ξανά στην ομάδα... τρικυμίες, αφού πλέον δεν χωράνε περαιτέρω απώλειες, εάν επιθυμεί να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου και κοντά στην κορυφή. Το -5 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση, μπορεί εύκολα σαφώς να μειωθεί, αφού ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι αρκετά μακρύς. 

Οι αγώνες που ακολουθούν κατά σειρά με ΑΕΚ, Απόλλων, Πάφο και Ομόνοια μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, είναι δρόμος-μονόδρομος για τον ΑΠΟΕΛ, αφού επιβάλλεται το νικηφόρο σερί, έτσι ώστε να εισέλθει στα μπαράζ, στην καλύτερη δυνατή θέση.

Μια θέση, που θα του αφήνει της ελπίδες σιγουριάς για τη διεκδίκηση του 8ου σερί και 29ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.  

Δειτε Επισης

Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του