«Η προσέγγισή μας για τη διαιτησία δεν είναι μέρος κανενός Πετεβίνου να κρίνει»

Ξεκάθαρες αιχμές προς τη διαιτησία του χθεσινού (5/2) ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ άφησε η Ανόρθωση, εξαπολύοντας πυρά και προς τον εκπρόσωπο Τύπου των γαλαζοκιτρίνων, Νεκτάριο Πετεβίνο. 

«Άκουσα τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΠΟΕΛ και οφείλει να μην είναι προκλητικός και να μην παίζει με την νοημοσύνη του κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας. 

Αναλυτικά:

«Θεωρούμε πως η διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι έκανε αδικαιολόγητα λάθη και αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Άκουσα τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΠΟΕΛ και οφείλει να μην είναι προκλητικός και να μην παίζει με την νοημοσύνη του κόσμου, υπήρχαν για ξεκάθαρες δύο παραβάσεις πέναλτι, υπήρχαν λανθασμένα οφσάιντ, υπήρχαν κίτρινες κάρτες, δεν μπορούμε να δεχθούμε να έχουμε αυτή την συμπεριφορά από την αντίπαλη ομάδα. Η δική μας προσέγγιση για τη διαιτησία δεν είναι μέρος κανενός Πετεβίνου να κρίνει. Είδαμε με ικανοποίηση τους συναδέλφους να κάνουν αναφορά στις φάσεις και ότι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η διοίκηση της Ανόρθωσης θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοιες διαιτησίες. Θα εξετάσει η διοίκηση όλα αυτά που χρειάζονται, είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι με τη διαιτησία του αγώνα και ιδιαίτερα με τις δύο πεντακάθαρες περιπτώσεις πέναλτι που δικαιούμαστε».

«Θα πρέπει να δούμε πολλά πράγματα, εμείς στηρίζουμε τον Κύπριο διαιτητή και είμαστε μαζί με αυτούς που λένε ότι πρέπει να απομακρύνουμε τους κακούς διαιτητές. Πρέπει να βρούμε τρόπο να απομακρύνουμε αυτούς που μεγαλώνουν την προκατάληψη. Πρέπει να φέρουμε ξένους που να έχουν μεγαλύτερη ποιότητα από αυτούς που έχουμε. Υπάρχει μια τάση για την Ανόρθωση και ποιος ο λόγος που φωνάζει από την στιγμή που στηρίζει την κυπριακή διαιτησία, το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε να απομακρύνουμε τους κακούς διαιτητές».

Για το γεγονός ότι λέχθηκε ότι ήταν ήπια η αντίδραση της Ανόρθωσης: «Ήμασταν έντονοι ως προς τα πέναλτι και τις ξεκάθαρες φάσεις της Ανόρθωσης. Η δική μας προσέγγιση είναι θέμα δικό μας και όχι του ΑΠΟΕΛ να κρίνει. Προτιμούμε παρά να φωνάζουμε προς τους διαιτητές, να λειτουργούμε με τους σωστούς τρόπους. Το γεγονός ότι δεν είχαμε έντονη αντίδραση, δεν πρέπει εκληφθεί ότι δεν έχουμε παράπονο».

«Εμείς προσπαθούμε και όλες οι ομάδες να μην την μεγαλώνουμε χωρίς βασικό λόγο και αιτία, όμως είναι τόσο έντονα τα γεγονότα και δεν μπορείς να μην το κάνεις. Είναι καλό να μην μεγαλώνει σε υπερβολικό βαθμό, όμως υπάρχουν άτομα που δεν βοηθούν σε αυτό το κομμάτι».

«Πρέπει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά και στον Λόρια, ο οποίος δέχθηκε δυο φορές χτύπημα στο κεφάλι και συνέχισε κανονικά, η αιμορραγία δεν σταματούσε ακόμη και μετά το παιχνίδι. Υπάρχουν μόλις δυο μέρες για το επόμενο παιχνίδι της ομάδας μας στο Μακάρειο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: