Οι σκέψεις του Μπεργκ για Δόξα και το καλό... κοστούμι της Ομόνοιας

Ο στόχος της Ομόνοιας στον θεσμό του Κυπέλλου είναι να φθάσει μέχρι το τέλος, με την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της, μετά το 2012.

Μετά την άνετη πρόκριση επί του Ερμή στην δεύτερη φάση του θεσμού, οι πράσινοι στρέφουν την προσοχή τους στον σημερινό (06/02) πρώτο εντός έδρας αγώνα για τα προημιτελικά, κόντρα στη Δόξα. Η Ομόνοια είναι το θεωρητικό φαβορί, κόντρα στην ομάδα της Κατωκοπιάς, όμως αυτό θα πρέπει να το αποδείξει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είναι ένα παιχνίδι, με τον δικό του βαθμό δυσκολίας, καθώς η ομάδα του Ερανοσιάν έχει βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και θα ψάξει τις δικές της πιθανότητες για την έκπληξη. Είναι γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, που ο Χένινγκ Μπεργκ θέλει από τους ποδοσφαιριστές του να έχουν την μέγιστη συγκέντρωση και σοβαρότητα, ώστε να έρθει το προβάδισμα για πρόκριση.

Με πολύ δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια, να ακολουθούν στο πρωτάθλημα, ο Νορβηγός τεχνικός της Ομόνοιας διαπιστώνει την ανάγκη να… ανοίξει το rotation, ενόψει του σημερινού παιχνιδιού. Εικάζεται πως ο Μανρίκε θα πάρει τη θέση του τραυματία Λέσιακς στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ καλές πιθανότητες να αρχίσει το παιχνίδι έχει και ο Νταβίντ Ακιντόλα στα επιθετικά άκρα.

Επιπρόσθετα, ποδοσφαιριστές όπως οι Κούσουλος, Μίκου και Τζιωνής περιμένουν την ευκαιρία τους και όλα δείχνουν πως θα την πάρουν σήμερα. Θέση στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει και ο Ανδρόνικος Κακουλλής, είτε στην κορυφή, είτε στα άκρα. Θεωρείται, σχεδόν, βέβαιο πως ο Κοστέλ Παντιλιμόν θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ώστε να αποκτήσει ρυθμό και να γνωρίσει καλύτερα τους νέους συμπαίκτες του. Τέλος, δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Μάριος Στυλιανού στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.

Το δεδομένο για τον σημερινό αγώνα, κόντρα στην Δόξα έγκειται στο γεγονός πως η Ομόνοια επιβάλλεται να κερδίσει, με καθαρό σκορ, με την απόδοσή της σε πολύ υψηλά επίπεδα για άλλη μια φορά τη φετινή σεζόν. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, όμως, οι πράσινοι θα πρέπει να ιδρώσουν στο γήπεδο, φορώντας το καλό τους το κοστούμι…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: