Τα 1.8 εκατομμύρια για Ναράνχο και η σύγκριση με Ασένσιο-Σεμπάγιος

Ιδανικό ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ, πραγματοποίησε ο Χοσέ Ναράνχο, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τους Λαρνακείς. Παρόλο που η ομάδα του δέχθηκε την ήττα από την Ένωση, ο ίδιος έδειξε θετικότητα στοιχεία στο πρώτο του παιχνίδι και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα τέρματα.
 
Είχε συμμετοχή στις περισσότερες επιθετικές ενέργειες της ομάδας του, ενώ έδειξε να βρίσκεται στη σωστή θέση και αν ήταν λίγο πιο τυχερός, ίσως να σφράγιζε την επικράτηση της ομάδας του Ηλία Χαραλάμπους από νωρίς. 
 
Ο Ισπανός στράικερ έχει περάσει το μεγαλύτερο διάστημα της επαγγελματικής του καριέρας στη χώρα του, ενώ μετά τη σεζόν 2016-17 συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα ανερχόμενα ταλέντα που θα έκαναν ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία.
 
Ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής βρέθηκε στη σχετική λίστα μαζί με τους Μάρκο Ασένσιο, Ντάνι Σεμπάγιος και Μίκελ Ογιαρθάμπαλ. Τρεις παίκτες που το μέλλον τους προδιαγράφεται λαμπρό τη δεδομένη στιγμή. 
 
Ο λόγος ήταν η καθοριστική συμβολή (σ.σ. 15 γκολ στο πρωτάθλημα) του τότε 21χρονου επιθετικού στην άνοδο (σ.σ. μέσω της τρίτης θέσης) της Ταραγόνα στη β΄κατηγορία της χώρας.
 
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να τον αγοράσει η Θέλτα, ενώ Νιούκαστλ και Άστον Βίλα επέδειξαν ενδιαφέρον για να τον κάνουν δικό τους. 
 
Η Γάνδη πλήρωσε το καλοκαίρι του 2017, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.800.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Θέλτα, έχοντας λάβει υπόψη της την εκτελεστική δεινότητα που είχε στην Ισπανία. 
 
Ο Ναράνχο επιχειρεί ένα restart στην καριέρα του, αγωνιζόμενος για 2η φορά έξω από τη χώρα του. Τόσο ο ίδιος, όσο και η ΑΕΚ, μπορούν να επωφεληθούν από τη συνέπεια στο σκοράρισμα του 25χρονου φορ, που σίγουρα ψάχνει ν' ανεβάσει τις μετοχές του στο κυπριακό πρωτάθλημα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: