Ο Ματ που νικάει τον χρόνο και το... κλαμπ των τεράστιων επιθετικών της Ομόνοιας

Η πλέον σταθερή αξία της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια ακούει στο όνομα Ματ Ντάρμπισαϊαρ. Ο έμπειρος Άγγλος επιθετικός έπιασε διψήφιο αριθμό γκολ τη φετινή σεζόν, με τα δύο που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό, το περασμένο Σάββατο (01/02).

Ως εκ τούτου, ο αγαπημένος Ματ των φίλων της Ομόνοιας θα τελειώσει εκτός απροόπτου τη σεζόν, ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Φαντάζει αναμενόμενο μεν για τη μεγάλη πλειοψηφία των φίλων των πρασίνων, όμως, το εγχείρημα του Άγγλου δε είναι πέρα για πέρα δύσκολο.

Την καλύτερη του σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα, την είχε κάνει στην πρώτη του σεζόν στο νησί μας. Το 2016/17 είχε σκοράρει 24 τέρματα, έχοντας αναδειχθεί ως ο πρώτος σκόρερ εκείνη τη σεζόν. Την αμέσως επόμενη σκόραρε 23, παίρνοντας και πάλι την πρωτιά στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η περυσινή σεζόν, ήταν εφιαλτική για τον ίδιο, καθώς σκόραρε μόλις δύο γκολ σε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Η στενή σχέση που είχε με τα αντίπαλα δίκτυα «κλονίστηκε», αλλά μόνο προσωρινά, όπως φάνηκε.

Η έλευση του Χένινγκ Μπεργκ στην τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας τόνωσε ξανά την εμπιστοσύνη του και αυτή φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» μιας καλοκουρδισμένης μηχανής και μπορεί να σκοράρει με όλους τους πιθανούς και… απίθανους τρόπους.

Μέχρι στιγμής, έχει σκοράρει 59 γκολ σε 108 συμμετοχές συνολικά, με τη φανέλα των πρασίνων. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι προπονητές που πέρασαν από την Ομόνοια, επί των ημερών του, τον είχαν στο αρχικό σχήμα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό το γεγονός δείχνει και την τεράστια ποδοσφαιρική του κλάση. 
 
Ο Άγγλος, δεν λέει μεγάλα λόγια εκτός γηπέδου, αλλά του αρέσει να μιλά με πράξεις εκεί που πρέπει. Οι Σωτήρης Καϊάφας, Ράινερ Ράουφμαν, Σπας Τζεβίζοφ και άλλοι αρχισκόρερ των πρασίνων τον έχουν ήδη υποδεχτεί στο... κλαμπ των τεράστιων σέντερ φορ, που κόσμησαν τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Το δεδομένο στην περίπτωση του «φονιά» της Ομόνοιας είναι πως ο ίδιος έχει βρει το «λιμάνι» του στο νησί μας, έχοντας πάρα πολλά να δώσει ακόμα. Οι φίλοι της Ομόνοιας τον λατρεύουν από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο και είναι πεπεισμένοι πως τα καλύτερα δεν τα έχουν δει από έναν... σεσημασμένο επιθετικό των γηπέδων μας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: