Η πρόβλεψη για το ντέρμπι, το φαβορί για τίτλο και το μπάχαλο της διαιτησίας

Το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίαζαν ανέκαθεν τα ντέρμπι μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης. Οι δύο ομάδες ψάχνουν τη νίκη στη δεύτερη φετινή τους μονομαχία, έχοντας στο μυαλό ότι θα τα πουν ξανά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. 
 
Έζησε από κοντά τα ντέρμπι των δύο ομάδων τη δεκαετία του 1990, αγωνιζόμενος στον σύλλογο της Λευκωσίας. Ο λόγος για τον Κώστα Φασουλιώτη, ο οποίος βρίσκεται ανελλιπώς δίπλα στον ΑΠΟΕΛ και τον παρακολουθεί. 
 
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ανοίγει την καρδιά του και μιλά στην OMADA για το σημερινό (5/2) ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση, απευθύνοντας την ίδια ώρα κάλεσμα στον κόσμο των γαλαζοκιτρίνων, ενώ δίνει επίσης τη δική του ερμηνεία για το πολυσυζητημένο ρόστερ των πρωταθλητών και την κούρσα του τίτλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ποσό που θα φουσκώσει το ταμείο του ΑΠΟΕΛ με Σόουζα
 
Η ευχή για το ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση και το πρώτο φαβορί για τον τίτλο
 
Σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για την πορεία των δύο ομάδων, χαρακτήρισε το ντέρμπι μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, λέγοντας ότι «σίγουρα είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, υπάρχει μια βαθμολογική διαφορά των πέντε βαθμών. Είναι ντέρμπι, είναι πολύ καλές ομάδες και οι δύο, όμως θεωρώ ότι δεν θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των δύο ομάδων. Η Ανόρθωση πάει για δύο αποτελέσματα και ο ΑΠΟΕΛ για ένα. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα, θα παίξουμε και στα πλέι οφ. Θέλω να γίνει ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι σίγουρα να κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ, όμως έχει απέναντί του μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Ανόρθωση.
 
Υπάρχουν κάποιες απουσίες και απώλειες αφού δεν μπορούν να παίξουν οι μεταγραφές, αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες. Περιμένω ένα παιχνίδι κλειστό, είναι διαβασμένες και οι δύο ομάδες. Εξαρτάται ποια ομάδα θα μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι. Μπορεί να το πάρει με τη βοήθεια του κόσμου το ματς ο ΑΠΟΕΛ. Τελειώνει και η πρώτη φάση πριν τα πλέι οφ, θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα αν κερδίσει. Θεωρώ ότι Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας πάνε για πρωτάθλημα. Λόγω εμπειρίας θεωρώ ότι έχει ένα προβάδισμα ο ΑΠΟΕΛ, παρόλο που είναι στην τρίτη θέση».
 
Το μεγαλύτερο πλήγμα του ΑΠΟΕΛ και η ακατανόητη απουσία του κόσμου
 
Κληθείς να σχολιάσει την απουσία των οπαδών των γαλαζοκιτρίνων από τα γήπεδα, ο Κώστας Φασουλιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τη θεωρεί ως την πιο μεγάλη απώλεια. 
 
Παράλληλα, απεύθυνε κάλεσμα σε όλους φίλους των πρωταθλητών έχουν εκδώσει κάρτα φιλάθλου, να παρευρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας τους. 
 
«Θέλω να πω κάτι, είναι τεράστιο το πλήγμα του κόσμου όσο αφορά τον ΑΠΟΕΛ. Έζησα τον ΑΠΟΕΛ 12-13 χρόνια και ξέρω τι σημαίνει ο κόσμος του, είναι τρομερή η δύναμή του. Οι οργανωμένοι έχουν πάρει μια απόφαση για την κάρτα φιλάθλου και απέχουν, αυτό είναι σεβαστό. Ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να πάει. Αν λάβουμε υπόψη μας το παιχνίδι με τον Άγιαξ, με τη μεγάλη προσέλευση, δεν γίνεται να έχεις σε εκείνο το παιχνίδι 11-12 χιλιάδες κάρτες και να έχεις 3-4 χιλιάδες κόσμο να πηγαίνει γήπεδο. Ο ΑΠΟΕΛ έχει μάθει να ζει με τον κόσμο του. Παρακαλώ τον κόσμο να πάει γήπεδο, γιατί είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες να δουν ένα γήπεδο γεμάτο. Το έχουμε πεθυμήσει.
 
Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να είναι δυσαρεστημένος για την πορεία της ομάδας τα τελευταία επτά χρόνια. Και δεν μιλώ για τα συνεχόμενα πρωταθλήματα, αλλά για την πορεία στην Ευρώπη. Η πορεία στην Ευρώπη είναι εκείνο που σε μεγαλώνει, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν πάει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ γήπεδο. Κάποιοι λένε ότι η ομάδα δεν είναι τόσο καλή. Κάποιοι λένε ότι είναι τα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Ούτε το ένα στέκει, ούτε το άλλο. Θέλω να τους καλέσω γιατί η δυναμική που δίνουν είναι απίστευτη και πρέπει να πάνε στο ΓΣΠ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η καυτή σφυρίχτρα στο ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση
 
Το πολυσυζητημένο ρόστερ και η υπομονή που χρειάζεται η ομάδα
 
Αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις της λευκωσιάτικης ομάδας στις δύο μεταγραφικές περιόδους, εξέφρασε θετική άποψη και τόνισε το ρόστερ τον ικανοποιεί. 
 
«Δεν θεωρώ ότι η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί κάπου και δεν ενισχύθηκε. Οι μεταγραφές του καλοκαιριού και εκείνες του Ιανουαρίου είναι πολύ καλές και σημαντικές. Γι’ αυτό το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ έχουν λεχθεί πάρα πολλά.
 
Εγώ θα πω τη δική μου άποψη, όπως τη λέω εδώ και τρεις τέσσερις μήνες. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ, πολύ ποιοτικό. Θα προσθέσω σε αυτό ότι σε 15 μέρες θα παίξουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά που προκρίθηκε η ομάδα στους 32. Δεν αποκλείεται να προκριθεί και στην επόμενη φάση. Στο ποδόσφαιρο κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα βγάλεις από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι βελτιωμένος ο ΑΠΟΕΛ, δεν έχει παίξει αυτό που όλοι θέλουμε, αλλά εγώ στηρίζω αυτό το ρόστερ, εμένα προσωπικά με γεμίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χρυσοπληρώνουν για να πάρουν τον Σόουζα οι Κινέζοι

Οι ποιοτικές προσθήκες και τα φυντάνια που… έρχονται για να βοηθήσουν
 
«Ο Μιχαΐλοβιτς είναι μια προσθήκη που σε κάθε παιχνίδι είναι πολύ καλός. Οι επιθετικοί, Πάβλοβιτς και Χαλένιους μπορούσαν να δώσουν περισσότερα πράγματα, είναι πολύ καλοί παίκτες. Μην ξεχνάτε όμως ότι κάποια πράγματα, όπως οι παίκτες, χρειάζονται την προσαρμογή τους. Ο Γένσεν έχει δείξει ότι είναι πολύ ποιοτικός. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για μια εβδομάδα ή μόνο για ένα μήνα, πρέπει να έχεις υπομονή», ανέφερε για τις μεταγραφές και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί Κύπριοι που αγωνίζονται στον ΑΠΟΕΛ.
 
«Ο Γουίλερ είναι μια μεταγραφή που μπορεί να σου καλύψει το αριστερό άκρο για χρόνια. Για μένα ο Νικόλας Ιωάννου είναι στόπερ. Ο Μερκής έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Εφραίμ, Αλωνεύτης είναι πολύ ποιοτικοί παίκτες. Ο Μακρής θα περιμένει τις ευκαιρίες του. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να υπολογίζει και στην ακαδημία. Έχουμε μια ηλικία το 2002, υπάρχουν δυο τρεις παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι τρεις απουσίες και οι πολύτιμες επιστροφές του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι

«Είμαι υπέρ των Κύπριων διαιτητών, τα εύκολα λάθη τους αφήνουν εκτεθειμένους»
 
Καταληκτικά, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής απάντησε για όλα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την απόφαση να έλθουν στην Κύπρο ξένοι διαιτητές για τα πλέι οφ. 
 
«Σίγουρα είχαμε προβλήματα με τη διαιτησία, έγινε ένα μπάχαλο. Θέλω να ασχοληθώ με την κυπριακή διαιτησία. Υπάρχουν καλοί διαιτητές κακά τα ψέματα, όμως έχουμε κι αυτούς που κάνουν σοβαρά λάθη. Δεν είμαι κατά των Κύπριων διαιτητών, θα ήθελα να σφυρίζουν και τη δεύτερη φάση, όμως δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάρει την απόφαση.
 
Αυτό που θα ήθελα να πω στους Κύπριους διαιτητές, είναι ότι κάνουν κάποια λάθη σε εύκολες φάσεις. Αυτά τους αφήνουν εκτεθειμένους και θέλουμε ξένους διαιτητές. Με το να έρθουν ξένοι διαιτητές χάνεις την εμπιστοσύνη σου προς τους Κύπριους. Αυτό μπορεί να διορθωθεί μόνο με καλές διαιτησίες. Είναι και το κόστος των ξένων. Λάθη υπάρχουν μια ζωή, αλλά δεν θα υπάρχει προκατάληψη με τους ξένους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η καυστική τοποθέτηση Γεωργίου για ΑΠΟΕΛ και Ντε Βινσέντι