ΒΙΝΤΕΟ: Η προειδοποίηση του Μπεργκ για τη Δόξα και η αναφορά στον κόσμο

Στη δυναμικότητα της Δόξας - παρά τη βαθμολογική της θέση - αναφέρθηκε ο τεχνικός της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, λίγα 24ωρα πριν από την αναμέτρηση του κυπέλλου. 

Ο Νορβηγός κόουτς μίλησε στην επίσημη σελίδα της Ομόνοιας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. 

Οι δηλώσεις του:

Εντός έδρας παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στη Δόξα πώς το περιμένετε; «Πιστεύω πως θα είναι παρόμοιο με τα πλείστα παιχνίδια πρωταθλήματος που δώσαμε μέχρι στιγμής. Δύσκολα παιχνίδια τα περισσότερα. Απέναντι στον Ερμή, την τελευταία φορά για το κύπελλο, μετατρέψαμε έναν δύσκολο αγώνα σε εύκολο λόγω της ποιότητας και της νοοτροπίας που έχουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα η Δόξα είναι καλύτερη ομάδα, αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία και τους αντιμετωπίσαμε ακόμη δύο φορές προηγουμένως. Ναι κερδίσαμε, αλλά δεν ήταν εύκολα παιχνίδια για να πάρουμε τη νίκη. Έτσι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και να πρέπει να παίξουμε όσο πιο κοντά γίνεται στο καλύτερο μας επίπεδο».

Ποια είναι τα κλειδιά για ένα καλό αποτέλεσμα σε έναν προημιτελικό κυπέλλου; «Πιστεύω πως το πιο σημαντικό πράγμα σε κάθε παιχνίδι είναι να έχουμε τη σωστή νοοτροπία, τη σωστή συγκέντρωση και να είμαστε ικανοί να έχουμε ποιότητα, καλή κίνηση, συνεννόηση και με καλό ρυθμό. Βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν, βελτιωνόμαστε σε κάποια πράγματα που είναι καλά και σίγουρα κάποια άλλα που πρέπει να συνεχίσουμε να τα κάνουμε καλύτερα. Αυτή είναι μία συνεχόμενη διαδικασία και φυσικά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κερδίσουμε για να προκριθούμε. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι, αλλά γνωρίζουμε πως όσο καλύτερα παίξουμε, τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε για να προκριθούμε».

Αγωνιστήκαμε απέναντι στον Ολυμπιακό το Σάββατο και τώρα έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια σε διάστημα λίγων ημερών απέναντι στη Δόξα και τον Εθνικό. Με ποια φιλοσοφία θα τα προσεγγίσουμε;

«Με την ίδια που έχουμε σε όλη τη σεζόν. Το στυλ μας και η φιλοσοφία μας δεν αλλάζουν. Θέλουμε να δουλεύουμε σκληρά, θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε σωστό και επιθετικό ποδόσφαιρο, να έχουμε την μπάλα όσο περισσότερη ώρα γίνεται και επίσης θέλουμε να παίξουμε γρήγορο ποδόσφαιρο. Δεν αλλάζει κάτι, θέλουμε να συνεχίσουμε και σίγουρα να συνεχίσουμε την πρόοδο μας».

Αγωνιστήκαμε ήδη δύο φορές με τη Δόξα στη φετινή σεζόν. Περιμένετε ένα διαφορετικό παιχνίδι αυτή τη φορά; «Όχι, περιμένω το ίδιο. Τους αντιμετωπίσαμε και σε φιλικό παιχνίδι μετά τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος και ήταν επίσης πολύ δύσκολο. Έχουν καλούς παίκτες και γνωρίζουμε πως αν δεν αντιμετωπίσουμε σωστά αυτό το παιχνίδι, τότε θα είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Απέναντι στον Ολυμπιακό είπατε πως δεν είχαμε την ίδια καλή εμφάνιση όπως στους προηγούμενους αγώνες μας, αλλά κερδίσαμε. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; «Είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν θα είμαστε τέλειοι σε κάθε παιχνίδια σε μία πολύ μεγάλη σεζόν. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα από ότι παίξαμε. Μπορούμε να έχουμε περισσότερη ακρίβεια στις πάσες μας και στη χρονική στιγμή των κινήσεων μας. Όμως τα δύο γκολ που πετύχαμε ήταν υψηλής ποιότητας. Οι υπόλοιπες ευκαιρίες που είχαμε ήταν υψηλής ποιότητας και πιστεύω πως είχαμε ακόμη 2-3 μεγάλες ευκαιρίες, μια με τον Γιαν και σίγουρα ακόμη μια με τον Ματ. Αν δεις αυτήν την κατάσταση, τότε ναι ήμασταν η καλύτερη ομάδα, μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα τέρματα και μπορούσαμε με περισσότερη ακρίβεια να φτιάξουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες. Όμως είμαι ικανοποιημένος με τη νοοτροπία μας, τη συγκέντρωση μας και την ποιότητα μας. Είχαμε αρκετή ποιότητα για να κερδίσουμε το παιχνίδι, τα γκολ που πετύχαμε ήταν πάρα πολύ καλά και για ακόμη μία φορά είχαμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Ο τρόπος που υποστήριξαν την ομάδα ήταν φανταστικός, αγωνιστήκαμε εκτός έδρας, αλλά νιώθαμε σαν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Είναι πολύ σημαντικοί όταν έχουμε δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, όταν σκοράρουμε ωραία τέρματα ή όταν οι παίκτες πανηγυρίζουν με τον κόσμο, νιώθουν την ενέργεια του και τη χαρά του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Δύο εντός έδρας αγώνες και ο κόσμος μας θα είναι ξανά στο πλευρό της ομάδας. Ποιο είναι το μήνυμα σας; «Οι φίλαθλοι μας είναι φανταστικοί και είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα. Δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε το καλύτερο μας επίπεδο. Με αρκετή αδρεναλίνη, συγκέντρωση και ενέργεια. Κάθε παίκτες θέλει να αγωνίζεται σε τέτοιες συνθήκες, οπόταν είναι μεγάλη ώθηση για τους παίκτες και μεγάλη βοήθεια για την ομάδα».