Οι διακαείς πόθοι που έμειναν... πόθοι

Η εμβόλιμη μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έχει παρέλθει και οι μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος προχώρησαν στις διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες χρειάζονταν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Υπήρξαν, όμως, και κάποιες περιπτώσεις όπου οι διακαείς πόθοι κάποιων ομάδων δεν… κατηφόρισαν ποτέ προς το νησί μας. Η OMADA γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμίζει αυτούς που είχαν γραφτεί για πιθανή μεταγραφή τους στην Κύπρο, αλλά ποτέ δεν ήρθαν.

Η πρωτοπόρος Ανόρθωση είχε σαν στόχο της την απόκτηση του Ντένις Πόποβιτς για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Τον ποδοσφαιριστή γνώριζε άριστα ο Τιμούρ Κετσπάγια, από την κοινή τους παρουσία στην Όρενμπουργκ πριν από κάποια χρόνια και επιθυμούσε την επανασύνδεσή τους στην ομάδα της Αμμοχώστου. Το πάλεψαν κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή για να τον πάρουν όμως δεν τα κατάφεραν και ο Σλοβένος χαφ κατέληξε στη Ρωσία και στην Κρίλια Σόβετοφ.

Το «κόλπο γκρόσο» με την απόκτηση του Μιραλέμ Σουλεϊμανί επιχείρησαν στην Ομόνοια, με την υπόθεση αυτή να μην έχει happy end. Οι πράσινοι του Χένινγκ Μπεργκ βρίσκονταν σε συνεχείς επαφές με την πλευρά του πολύπειρου Σέρβου και όλα έδειχναν πως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα και του Άγιαξ θα γινόταν κάτοικος Λευκωσίας. Εν τέλει, όμως, αυτό δεν έγινε κατορθωτό, ο Σουλεϊμανί έμεινε στην Γιουνγκ Μπόις και η Ομόνοια προχώρησε στην απόκτηση του Νταβίντ Ακιντόλα από την Ρόζενμποργκ.

Στον Απόλλωνα, το όνομα που κυριάρχησε στις συζητήσεις (σχεδόν) ολόκληρο τον Ιανουάριο, ήταν αυτό του Νικολά Ντιγκινί. Η ομάδα της Λεμεσού έκανε επίσημη πρόταση προς τον Άρη Θεσσαλονίκης για την απόκτησή του, όμως οι δύο σύλλογοι δεν τα βρήκαν στο ποσό για την αγορά του ποδοσφαιριστή. Η φημολογία και η πληροφόρηση αναφέρει πως ο Ντιγκινί θα αφιχθεί ως ελεύθερος στον Απόλλωνα, το ερχόμενο καλοκαίρι. Για την ώρα, παρέμεινε στην ελληνική ομάδα, μέχρι τη λήξη της σεζόν. Για την επιθετική γραμμή του Απόλλωνα, αποκτήθηκε ο Ματίας Ροσκόπφ, για τη συνέχεια της σεζόν.

Στην ΑΕΛ, δεν κινήθηκε… σχεδόν ούτε φύλλο, με τον Μαϊντεβάτς να αντικαθιστά στο ρόστερ τον Ιβάν Κάρλος στη λήξη των μεταγραφών. Αυτή ήταν και η μοναδική προσθήκη για την ΑΕΛ σε αυτή την μεταγραφική περίοδο. Για τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού γράφτηκαν κάποια ονόματα ως πιθανοί στόχοι από το Αζερμπαϊτζάν, όμως αυτοί έμειναν μόνο… στόχοι.

Η θέση του αριστερού μπακ ήταν μια από τις κύριες προτεραιότητες στον ΑΠΟΕΛ, αυτό το διάστημα. Πριν να αποκτηθεί ο Χρίστος Γουίλερ από την ΑΕΛ, είχαν γραφτεί τα ονόματα των Ζάντερ του Ερυθρού Αστέρα και Πάτρικ Μπρέι της βραζιλιάνικης Κρουζέιρο, όμως κανείς τους δεν ήρθε στο νησί μας. Επίσης, στην Ελλάδα γράφτηκε και το όνομα του δεξιού μπακ του Παναθηναϊκού Κώστα Αποστολάκη για πιθανή ένταξή του στους γαλαζοκίτρινους, όμως το όποιο ενδιαφέρον έμεινε στα… λόγια.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ενισχυθεί στο μέτρο του δυνατού για να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο και απέκτησε τέσσερις ποδοσφαιριστές. Για την ομάδα της Λάρνακας, γράφτηκε το όνομα του Αντριάν Σαρντινέρο ως μεταγραφικός στόχος, όμως η απόκτησή του δεν έγινε εφικτή. Επιπρόσθετα, γράφτηκε και το όνομα του Αντνάν Τιγκαντινί για την ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους, όμως το συγκεκριμένο όνομα διαψεύστηκε άμεσα από την ΑΕΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: