Πήρε τον τελικό και ελπίζει σε πρόκριση το Περιστέρι

Το Περιστέρι έκανε... θρίλερ ένα δικό του ματς, αλλά τελικά επιβλήθηκε (72-67) της Μόρναρ Μπαρ και έκανε ένα ακόμη βήμα για πρόκριση.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου ζορίστηκε από τους Μαυροβούνιους, που έμοιαζαν εκτός διεκδίκησης στο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και να ανεβάσει το ρεκόρ της 7-5. Έτσι, θα πάει στο πολύ σημαντικό ματς της προτελευταίας αγωνιστικής με την 5η Μπάμπεργκ έχοντας απόσταση τουλάχιστον μιας νίκης (οι Γερμανοί έχουν ρεκόρ 5-6 με αγώνα λιγότερο).

Ο Γιανίκ Μορέιρα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά άκρως κομβικός ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 11 πόντους και τρία πολύ σημαντικά τρίποντα. Στους 11π. σταμάτησε και ο Στίβεν Γκρέι.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, το πρώτο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που είχαν ως σημεία αναφοράς στην επίθεση τους Μορέιρα - Κάζινς για το διψήφιο 21-9 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Με τρίποντο του Καράμπελα, η διαφορά... εκτοξεύτηκε στη δεύτερη περίοδο (29-12), ενώ ο Νίνταμ έδωσε κάποιες λύσεις στους Μαυροβούνιους ώστε να μη χάσουν επαφή με το σκορ (41-29) ως την ανάπαυλα.

Η άμυνα της Μόρναρ «μπλόκαρε» το Περιστέρι για μεγάλο διάστημα της τρίτης περιόδου κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ολική ανατροπή της κατάστασης (45-46 στο 18'). Ωστόσο, ένα σουτ του Γκρέι και δύο του Βασιλόπουλου έδωσαν τεράστια... ανάσα ώστε το δεκάλεπτο να κλείσει με σκορ 56-48. Η διαφορά έγινε ξανά διψήφια με τον Σαλούστρο (61-50), αλλά οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και πάλι και προσπέρασαν, 64-65. Ο Βασιλόπουλος έβαλε ξανά μεγάλο τρίποντο και οι δυο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό ισόπαλες (67-67). Ο Μορέιρα πέτυχε γκολ-φάουλ και κάπου εκεί το νερό μπήκε οριστικά στο αυλάκι για το τελικό 72-67.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 41-29, 56-48, 72-67

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ