powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Ξεσηκώθηκαν οι πολίτες στην Κάτω Δευτερά και απειλούν με κλείσιμο του δρόμου Λευκωσίας-Μαχαιρά

Σε νέα καταγγελία για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Κάτω Δευτεράς προχώρησε το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε αυθαίρετα, χωρίς τη συγκατάθεση των τοπικών αρχών.
 
Ήδη οι κάτοικοι της Κάτω Δευτεράς έχουν ξεσηκωθεί και το Κοινοτικό Συμβούλιο με την ενυπόγραφη στήριξη εκατοντάδων πολιτών απέστειλε επιστολή προς τον Έπαρχο Λευκωσίας και τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας τους να μην προχωρήσουν στην έκδοση οικοδομικής άδειας και να ανακληθεί η υφιστάμενη πολεοδομική άδεια.
 
Την περασμένη Πέμπτη 26/7/18 πραγματοποιήθηκε μια πρώτη μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων στο κοινοτικό μέγαρο Δευτεράς, ενώ την προσεχή Πέμπτη 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί νέα  Παγκοινοτική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 
Οι κάτοικοι και η κοινοτική αρχή είναι ανάστατοι και απειλούν ότι θα κλείσουν τον κύριο δρόμο Λευκωσίας Μαχαιρά επ’ αόριστων μέχρι να ακυρωθεί η πολεοδομική άδεια.
 
Έχουν δημιουργήσει ομάδα ενεργοποίησης και στέλνουν το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν να εγκατασταθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας σε μια ήσυχη γειτονιά στην κοινότητα τους.
 
;