powered by inbusiness-news-logo cbn omada-logo celebrity-logo LOGO-PNG-108

Είχε κατάθλιψη ο οδηγός που σκότωσε 8χρονη και τραυμάτισε 13 στο Παρίσι

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε πελάτες μιας πιτσαρίας στο Σετ Σορτ ανατολικά του Παρισιού χθες, σκοτώνοντας ένα κορίτσι και τραυματίζοντας 13 άτομα, οι έξι σοβαρά, δεν είναι τρομοκράτης, αλλά η πράξη του ήταν εσκεμμένη, δήλωσε τοπικός εισαγγελέας.
 
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφάσισε από μόνος του να δημιουργήσει αυτό που συνέβη", είπε ο εισαγγελέας Έρικ ντε Βαλροζέ σε δημοσιογράφους στον χώρο του επεισοδίου, και πρόσθεσε ότι ξεκινά έρευνα δολοφονίας. Δεν βρέθηκε όπλο στο αυτοκίνητο, πρόσθεσε.
 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέτ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο οδηγός είχε κατάθλιψη, ήταν 32 ετών, και είχε ασταθή χαρακτήρα. Πέντε άτομα, είπε, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, οκτώ είχαν ελαφρά τραύματα και επτά υπόκεινται σε θεραπεία για σοκ. Σύμφωνα με έναν μάρτυρα στο κανάλι BFM, όλα τα άτομα που βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο της πιτσαρίας χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο.
 
Η αστυνομία δήλωσε ότι ο οδηγός ζούσε σε γειτονικό χωριό από το Σετ Σορτ, το οποίο βρίσκεται περίπου 41 χλμ ανατολικά του Παρισιού, και είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει την Κυριακή.
 
Ο άνδρας φέρεται εξάλλου να είχε πάρει προηγουμένως "μεγάλη ποσότητα φαρμάκων", όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή. Ο ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση και αποκάλυψε ο ίδιος ότι είχε πάρει πολλά φάρμακα. Μέχρι στιγμής ωστόσο, από τα όσα λέει, δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί ποιο ήταν το κίνητρό του.
 
Οι πέντε από τους τραυματίες, που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία του Παρισιού, όμως η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Μεταξύ αυτών είναι ο μικρός αδελφός, ηλικίας μόλις 3 ετών, της 12χρονης που έχασε τη ζωή της. Το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Νεκέρ.
 
Εκτός από τους πέντε ανθρώπους που τραυματίστηκαν σοβαρά, άλλοι οκτώ φέρουν πιο ελαφρά τραύματα, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;