Νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στο Σύνταγμα-Συγκίνησε η παρέμβαση μητέρων των θυμάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αθήνα νέο συλλαλητήριο για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τον κόσμο να ζητά “Δικαιοσύνη και οξυγόνο”. Παράλληλα, εντός της Βουλής συνεχίζεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η νέα συγκέντρωση ξεκίνησε με υπόκρουση τραγουδιών γραμμένα για την τραγωδία στα Τέμπη και συνθήματα συμπαράστασης στους συγγενείς τους. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση άρχισαν από νωρίς να συγκεντρώνονται γύρω από την κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης και έξω από το Κοινοβούλιο, γύρω από το αυτοσχέδιο “ηρώο” με τα ονόματα των 57 νεκρών, που ήταν στεφανωμένο με ανθοδέσμες. Οι εργαζόμενοι συντεταγμένοι γύρω από τα πάνω τους, κατέκλυσαν το κάτω μέρος της πλατείας, τις οδούς Αμαλίας και Πανεπιστήμιου μαζί με ανθρώπους κάθε ηλικίας, ηλικιωμένους, οικογένειες με μικρά παιδιά, που θέλησαν κι αυτοί να ενώσουν τη φωνή τους και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.

Συνταρακτική στιγμή στο αποψινό συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στο Σύνταγμα ήταν το μήνυμα που απηύθυναν από την κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης οι μητέρες δύο νεαρών θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα.

Οι μητέρες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συμπαράσταση που τα εργατικά συνδικάτα παρείχαν στον διετή αγώνα τους για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα.

Η μητέρα 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου, συγκίνησε το πλήθος όταν ανέφερε την ανάρτηση του καθηγητή του στο Παν/μιο, πως “ο αδικοχαμένος νεαρός ποτέ δεν έμαθε για το 10 που πήρε με το σπαθί του γιατί κάτι τον σταμάτησε στα Τέμπη”.

Η μητέρα της 18χρονης Αναστασίας Γκάνα τόνισε πως ο αγώνας των συγγενών θα φθάσει μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη και κάλεσε το πλήθος να μη λησμονήσει τα τόσα θυμάται.

Στο μήνυμα τους οι μητέρες αναφέρθηκαν ιδιαίτερα και στον Γεράσιμο, το άλλο νεαρό θύμα που ακόμη παλεύει για τη ζωή του.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Απόβαση» μεταναστών σε παραλία με λουόμενους-Πάνω από 750 άνθρωποι έφτασαν σε Κρήτη και Γαύδο
Μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Τι κατέθεσε η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του
Έρευνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην Ελλάδα
Συγκλονίζει η περιγραφή 14χρονης για τα όσα πέρασε στα χέρια των τεσσάρων Ρομά-«Τι να σου πω μαμά, ότι με βίασαν;»
Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο στο Μαυρομμάτι-Απλογούνται οι δεκατέσσερις κατηγορούμενοι
«Μου ζήταγε χρήματα για να μην κάνει αρνητικά δημοσιεύματα»-Η τοποθέτηση της Μακρή για τον εκβιασμό
Ταυτοποιήθηκε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας-Πρόκειται για Πολωνό πατέρα δύο παιδιών
Περιμένει τα F-35 από τον Τραμπ ο Ερντογάν-«Η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη και χωρίς νόημα»
Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή
«Τσακίσου φέρε 150 ευρώ και φύγε»-Οι προκλητικοί διάλογοι των τελωνειακών που χρηματίζονταν