Η Τεχεράνη απάντησε στον Τραμπ-Καμία απευθείας συνομιλία όσο συνεχίζει την πίεση και τις απειλές

Το Ιράν δεν πρόκειται να ξεκινήσει απευθείας συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο αυτές συνεχίζουν την πολιτική της μέγιστης πίεσης και των απειλών κατά της Τεχεράνης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγκτσί, με αφορμή τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για την επιστολή προς τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

«Δεν θα ξεκινήσουμε απευθείας διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ όσο συνεχίζουν την πολιτική της μέγιστης πίεσης και των απειλών τους», ξεκαθάρισε ο Αραγκτσί.

Την ίδια στιγμή, ένα πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με το ανώτατο όργανο ασφαλείας του Ιράν μετέδωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για την Ισλαμική Δημοκρατία και την πρότασή του για συνομιλίες.

«Το μοτίβο Τραμπ στην εξωτερική πολιτική: συνθήματα, απειλές, προσωρινά μέτρα και οπισθοχώρηση!», ανέφερε το Nour News με ανάρτηση στο X.

«Για το Ιράν: πρώτα είπε ότι δεν θέλει αντιπαράθεση, μετά υπέγραψε μια (πολιτική άσκησης) μέγιστης πίεσης, μετά επέβαλε νέες κυρώσεις και τώρα μιλά για αποστολή μιας επιστολής προς την ηγεσία με πρόσκληση για διαπραγματεύσεις! (Αυτό είναι ένα) επαναλαμβανόμενο σόου της Αμερικής», πρόσθεσε η ανάρτηση.

Ο Τραμπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θέλει να διαπραγματευθεί πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και έστειλε για τον λόγο αυτόν επιστολή στην ιρανική ηγεσία λέγοντας ότι ελπίζει ότι θα συμφωνήσουν να διαπραγματευθούν. «Είπα ότι ελπίζω πως θα διαπραγματευτείτε, γιατί θα είναι πολύ καλύτερα για το Ιράν», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox Business Network.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ξεχειλίζει η οργή στην Τουρκία–«Έγκλειστος ή όχι ο Ιμάμογλου θα σας νικήσει»
Στέλεχος της Χαμάς και έφηβος ανάμεσα στους νεκρούς από τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας
Παύθηκε από δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Ιμάγογλου-«Εκτέλεση χωρίς δίκη»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξιτήριο πήρε ο Πάπας Φραγκίσκος-Λίγο πριν φύγει ευλόγησε τους πιστούς από το μπαλκόνι του νοσοκομείου
Έφεση στην απόφαση να μην προφυλακιστεί ο Ιμάμογλου και για τρομοκρατία από τον Εισαγγελέα
Προφυλακίζεται ο Εκρέμ Ιμάμογλου για την υπόθεση διαφθοράς-Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για τρομοκρατία
Κύμα επιθέσεων με drone εξαπέλυσαν Μόσχα και Κίεβο-Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στη Τζέντα
Εισαγγελείς ζητούν την προφυλάκιση του Ιμάμογλου και τεσσάρων συνεργατών του
Πώς το διεθνές πολιτικό κλίμα επέτρεψε στον Ερντογάν να «κυνηγήσει» τον Ιμάμογλου
Παίρνει εξιτήριο μετά από ένα μήνα νοσηλεία ο Πάπας Φραγκίσκος