Πρόταση των ΗΠΑ στη Χαμάς-Η απελευθέρωση δέκα ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός για εξήντα ημέρες

Την απελευθέρωση 10 ομήρων με αντάλλαγμα μια εκεχειρία 60 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν προτείνει οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Χαμάς και περιμένουν την απάντησή της, σύμφωνα με όσα δήλωσε παλαιστινιακή πηγή στο Sky News Arabia.

«Η Ουάσινγκτον ζήτησε από τη Χαμάς να απελευθερώσει δέκα ομήρους με αντάλλαγμα την παράταση της κατάπαυσης του πυρός για εξήντα ημέρες, την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη φάση και τη θέση των ισραηλινών δυνάμεων κατά μήκος του διαδρόμου Φιλαδέλφειας», καθώς και την επανέναρξη της εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή, χωρίς να διευκρινίσει πότε κατατέθηκε η προσφορά αυτή.

Σύμφωνα με την πηγή, «η Χαμάς εξακολουθεί να εξετάζει την απάντηση που θα δώσει στην αμερικανική πρόταση».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό μέσω των New York Times, πως το Ισραήλ έμαθε για τις συνομιλίες Ουάσινγκτον - Χαμάς από «άλλα κανάλια».

Σύμφωνα με τους Times, ο υποστράτηγος (ε.α.) Νιτζάν Αλόν, ο υπεύθυνος του Ισραήλ για τους ομήρους, ήταν εκείνος που ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις συνομιλίες των Αμερικανών με τη Χαμάς στη Ντόχα.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Δικαιολογείται για τη σύλληψη Ιμάμογλου η Κυβέρνηση Ερντογάν-«Σοβαρές οι καταγγελίες εναντίον του»
Μικτές οι αντιδράσεις του τουρκικού Τύπου για έρευνες Chevron νότια της Κρήτης
Τριγμοί στις αγορές μετά τους δασμούς Τραμπ στα εισαγόμενα οχήματα-Βουτιά των ευρωπαϊκών μετοχών αυτοκινήτου
Τουριστικό υποβρύχιο βυθίστηκε ανοικτά της Αιγύπτου-Έξι νεκροί, εννέα τραυματίες
Ο Ζελένσκι κάλεσε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη να διατηρήσουν κοινή γραμμή-«Ο Πούτιν θα πεθάνει σύντομα, είναι γεγονός»
Σάλος με την εξαγγελία Τραμπ για δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα-Ποιες χώρες πλήττονται
Ο Ρουμπιο παραδέχεται πως θα χρειαστεί χρόνος για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Προσπάθησε να ρίξει τη σύζυγό του από γκρεμό στη Χαβάη, επειδή δεν ήθελε να βγει φωτογραφία μαζί του
«Ετοιμοπόλεμους Ευρωπαίους στρατιώτες» και όχι ειρηνευτές ζητά σύμβουλος του Ζελένσκι
Ο Ίλον Μασκ πρότεινε τη βοήθεια των τεχνικών ειδικών του για να κατανοήσουν τη διαρροή των στρατιωτικών σχεδίων