Ξανά στους δρόμους την Παρασκευή για να ζητήσουν δικαίωση για τα θύματα των Τεμπών

Νέα ραντεβού στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών δίνουν και αύριο Παρασκευή (07/03) οι πολίτες σε μια σειρά από πόλεις ανά την Ελλάδα, την ημέρα που στη Βουλή θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Παρασκευής και της Τετάρτης, μαθητές και φοιτητές καλούν σε συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια για την Αθήνα και σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και πλήθος φοιτητικών συλλόγων καλούν στην κινητοποίηση απαιτώντας να σταματήσει κάθε συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών. «Μέχρι η δικαίωση να ‘ρθει εδώ θα μείνουμε. Όλοι μαζί μια φωνή ένα θα γίνουμε. Για αυτούς που φύγανε πρέπει να συνεχίσουμε. Και ένα είναι σίγουρο στο τέλος θα νικήσουμε!», αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά «μέχρι τέλους» για να δικαιωθούμε και για να μην ζήσουμε νέα Τέμπη», σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και το απόγευμα της Παρασκευής

Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής, την ώρα που θα κορυφώνεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Τη νέα κινητοποίηση ανακοίνωσε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για τις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

Τα καλέσματα της Παρασκευής

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, συγκεντρώσεις οργανώνονται την Παρασκευή στις εξής πόλεις:

Αθήνα, 12 μ. στα Προπύλαια.

Θεσσαλονίκη, 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Πάτρα, 12 μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Λάρισα, 12 μ. στην κεντρική πλατεία.

Αγρίνιο, 12 μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.

Αργοστόλι, 12 μ. στην πλατεία Βαλλιάνου.

Βόλο, 11 π.μ. στον Θόλο του Πανεπιστημίου.

Ζάκυνθο, 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγ. Μάρκου.

Ηράκλειο Κρήτης, 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Καλαμάτα, 12 μ. στην κεντρική πλατεία.

Πύργο, 12 μ. στην κεντρική πλατεία.

Τρίκαλα, 12 μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Χανιά, 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Χιλιάδες στους δρόμους την Τετάρτη – Καταστολή και τυχαίες προσαγωγές

Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ξανά το απόγευμα της Τετάρτης, λίγες μόλις ημέρες μετά τα ιστορικά συλλαλητήρια για το έγκλημα των Τεμπών στις 28 Φλεβάρη.

Τα ΜΑΤ, όπως και την περασμένη Παρασκευή, επιχείρησαν να διαλύσουν για μια ακόμη φορά τη συγκέντρωση στην Αθήνα, δεν δίστασαν να ρίξουν κρότου – λάμψης και χημικά κατά των συγκεντρωμένων, «πνίγοντας» χιλιάδες διαδηλωτές που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, ενώ δεν έλειψε και η αναίτια αστυνομική βία.

Παρόλ’ αυτά, μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων επέστρεψε μπροστά από τη Βουλή με τα χέρια ψηλά, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να συνεχίζουν να διαδηλώνουν ειρηνικά, και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σχεδόν οι μισές προσαγωγές από τα χθεσινά συλλαλητήρια μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς από τις 31 προσαγωγές ατόμων, 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πηγή: news247.gr

Δειτε Επισης

«Η μηχανή η μία είναι μάζα άμορφη»-Νέα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα για Τέμπη
«Ήπια τρία ποτήρια κρασί», ισχυρίστηκε η 22χρονη για το τροχαίο με τον νεκρό ταξιτζή στη Θηβών
Διάλογοι-σοκ του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην Πολεοδομία Ρόδου-«20.000 είναι καλά;»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αυτοκίνητο παραβιάζει κόκκινο και συγκρούεται με αγροτικό όχημα στην Ελλάδα
Ο Σταύρος Καλαφάτης νέος υφυπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδος στη θέση του Αρίστου Δοξιάδη
Νέα δεδομένα στην υπόθεση Βασίλη Καλογήρου-Το εύρημα της ιατροδικαστικής που ανατρέπει τα δεδομένα
Στο 26,8% η Νέα Δημοκρατία με διαφορά 11,8 μονάδων-Εκρηκτική άνοδος για Πλεύση
Τριμελής επιτροπή θα επανεξετάσει τις ιατρικές εξετάσεις του μικρού Παναγιώτη
Την ακύρωση του επιθέτου Ντε Γκρες στα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας ζητά καθηγητής Νομικής
Ιατροδικαστής στην Ελλάδα καταγγέλθηκε για παραποιημένη έκθεση με αντάλλαγμα 10.000 ευρώ