Επτά συλλήψεις σε συσκευαστήριο πατατών στην Ορμήδεια-Εντοπίστηκαν έξι υπάλληλοι που εργάζονταν παράνομα

Χειροπέδες σε επτά πρόσωπα για παράνομη εργοδότηση, τα οποία εντοπίστηκαν σε μονάδα συσκευασίας πατατών στην Ορμήδεια, πέρασε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Όπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι Βάσεις, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην Ορμήδεια ένας Ελληνοκύπριος και οι έξι παράνομοι υπάλληλοι του σε μονάδα συσκευασίας πατάτας, μετά από κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας των Βρεατανικών Βάσεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της σύγχρονης δουλείας, της μετανάστευσης και της παράνομης εργοδότησης.

Έξι από τις κατηγορίες αφορούν την παράνομη διαμονή και την παράνομη εργασία στο συσκευαστήριο και ο εργοδότης αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη εργοδότηση.

Οι εργαζόμενοι, που ήταν από το Κονγκό και το Καμερούν, θα παραδοθούν τώρα στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας της ΚΔ για απέλαση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερις αστυνομικοί και επτά τελωνειακοί υπάλληλοι των ΒΒ και στηρίχθηκαν από άλλα οκτώ μέλη του Τμήματος Τελωνείων και Μετανάστευσης, το Γραφείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της ΚΔ.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί μετά την επιχείρηση, ο Ανώτερος Υπαστυνόμος των ΒΒ, Φάνος Χριστοδούλου, δήλωσε πως «ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας από την Αστυνομία της ΚΔ και το Τμήμα Τελωνειών και Μετανάστευσης των ΒΒ και τόνισε για άλλη μια φορά τη στενή συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια που υπάρχει».

«Παίρνουμε αυτό το είδος εγκλήματος πολύ σοβαρά και θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε επιχειρήσεις αυτού του είδους στο μέλλον», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη τη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Τατάρ στις δύο Απριλίου
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε μεγάλη έκταση καλαμιώνα στην επαρχία Πάφου-Έκαψε έξι εκτάρια γης
Δεκάχρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 45χρονο
Απαντά στα πυρά του Δήμου Παραλιμνίου το Υφυπουργείο Πρόνοιας-Μόνο 25 ασυνόδευτοι ανήλικοι διαμένουν στην περιοχή
Εκκρεμούν 190.000 απλήρωτα εξώδικα από τις κάμερες τροχαίας-Μέχρι τέλος Μαρτίου η αποπληρωμή και μετά δίωξη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της βύθισης του τουριστικού υποβρυχίου στο ναυάγιο με τους έξι νεκρούς στην Αίγυπτο
Ζώνη καταστροφής κηρύχθηκε η Μπανγκόκ μετά τον ισχυρό σεισμό–Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στη Μιανμάρ
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα- Συστήνεται προσοχή στις ευάλωτες ομάδες
Από έπιπλα μέχρι box file της Ελεγκτικής εντοπίστηκαν πετάμενα στο Γέρι-Προχώρησε σε καταγγελία ο Παπακωνσταντίνου (pics)
Νέο επεισόδιο σε σχολείο στα κατεχόμενα για τη μαντίλα-Τραυματίστηκε διευθυντής