Μετά τις παρενέργειες δεν πάει στον ΟΑΥ η Γιαννάκη-Την έβαλε στο κάδρο ο ίδιος ο Οργανισμός

Την απόφαση του ΟΑΥ να μην προχωρήσει με την αγορά υπηρεσιών από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Σταύρος Μιχαήλ, μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν λόγω της πρότασης ορισμένων μελών να εισηγηθούν την κ. Γιαννάκη για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο ίδιος ο κ. Μιχαήλ επιβεβαίωσε ότι στο τραπέζι του διαλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ τέθηκε η πρόταση για αγορά υπηρεσιών από την κ. Γιαννάκη, αφού όπως τόνισε, «εκτιμήθηκε η δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα στο Υπουργείο». Ξεκαθάρισε πως η κ. Γιαννάκη δεν ζήτησε ποτέ της να μεταβεί στον Οργανισμό, αντιθέτως ήταν στις σκέψεις του ΟΑΥ εδώ και καιρό η πρόταση για αγορά υπηρεσιών.

Παράλληλα ο κ. Μιχαήλ σημείωσε πως, ο ΟΑΥ θέλει να αναλάβει την ευθύνη του προγράμματος αποστολής ασθενών στο εξωτερικό και να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο ποιότητας, όπως λειτουργεί στο Υπουργείο Υγείας. «Η εισήγηση που θα αποστείλουμε στον υπουργό, είναι πως μπορούμε να αναλάβουμε το πρόγραμμα από την 1η Οκτωβρίου, νοουμένου ότι θα πρέπει να κόψουμε τον λαιμό μας και να κάτσουμε μαζί με τις δύο (σ.σ Χριστίνα Γιαννάκη και Αναστασία Χριστοδούλου) για να μπορέσουμε να ενημερωθούμε. Δεσμεύομαι ενώπιον σας ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα τα δούμε. Το ΔΣ ζήτησε πως κάθε μήνα θα έρχεται ενημέρωση για το τι γίνεται», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ ήταν καθοριστική, αφού σε αυτή εκφράστηκαν προβληματισμοί από ορισμένα μέλη του για την διάσταση που πήρε το ζήτημα με την αγορά υπηρεσιών από την κ. Γιαννάκη, με αποτέλεσμα να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η θέση της ΟΣΑΚ, στην οποία η Οργάνωση πρότεινε να μεταφερθεί ολόκληρο το Τμήμα των Επιδοτούμενων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας, συμπεριλαμβανομένου και την επικεφαλής του, Αναστασία Χριστοδούλου, στον ΟΑΥ ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις οποίες υπήρξε καθυστέρηση λόγω παρεμβάσεων.

Με δεδομένο ότι η επικεφαλής του Τμήματος θα αφυπηρετήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα δοθεί χρονικό περιθώριο ενός μήνα στον Οργανισμό, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες διεργασίες για μεταφορά του στον ΟΑΥ, ενώ θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει με αποπαγοποίηση θέσεων, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί πρόσληψη αριθμού νεοεισελθεντων λειτουργών, στους οποίους θα γίνει η απαραίτητη εκπαίδευση, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Παρόλο που η διαδικασία μεταφοράς του προγράμματος από το Υπουργείο Υγείας στον ΟΑΥ θα έπρεπε να γίνει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, εντούτοις αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού διαπιστώθηκαν ελλείψεις ως προς την ενημέρωση και εκπαίδευση λειτουργών του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να διαφανεί αδυναμία του να αναλάβει το πρόγραμμα. Από την άλλη, δεν υπήρξε οποιανδήποτε κίνηση ούτε από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μπορέσει να μεταδώσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα, εν έτη 2025, να γίνεται ακόμα συζήτηση για το θέμα και να ψάχνονται εναλλακτικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εκτίμηση Βαφεάδη για ανάθεση του αυτοκινητόδρομου Πόλης-Πάφου μέχρι τον Οκτώβριο
Με περηφάνεια παρέλασαν για την 25η Μαρτίου οι νέοι στην Λευκωσία (εικόνες)
Μία αλλιώτικη και συγκινητική παρέλαση στην Παιδογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου (pics)
Η φωτεινή σπείρα στον ουρανό της Κύπρου που προκάλεσε ερωτήματα-Εξηγεί ο Οργανισμός Αστρονομίας (pics)
H Kύπρος τιμά με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Το 83% των Κυπρίων θέλει η ΕΕ να έχει μεγαλύτερο ρόλο στην προστασία των πολιτών από κρίσεις
Σκόνη στην ατμόσφαιρα και άνοδος της θερμοκρασίας στο μενού του καιρού σήμερα
Δεν κλιμακώνει τα μέτρα, αλλά ανησυχεί για νέες επιθέσεις η ΠΑΣΥΝΟ-Σε σειρά αναμονής η πρόταση Νικολάου
«Η ώρα ήλθεν, ω Άνδρες Έλληνες»-Οι άγνωστοι Κύπριοι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης
Έμεινε χωρίς νερό η Τερσεφάνου λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης