Απαντά στον Τραμπ η Κίνα για τους δασμούς-«Αν θέλει εμπορικό ή άλλον πόλεμο, είμαστε έτοιμοι»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση από την Κίνα και δια της πρεσβείας της στις ΗΠΑ στον Ντόναλντ Τραμπ για την απόφαση του να επιβάλει δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της πρεσβείας στο Χ σήμερα το πρωί αρχικά συμβούλεψε την Ουάσινγκτον ότι «το σωστό θα ήταν να διαβουλευτεί με την Κίνα ως ισότιμοι εταίροι» και στη συνέχεια προειδοποίησε: «αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, είτε είναι πόλεμος δασμών είτε εμπορικός πόλεμος ή κάθε άλλου είδους πόλεμο, είμαστε έτοιμοι για μάχη μέχρις εσχάτων».

Σε δική του δήλωση ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε «ταπεινή δικαιολογία» την επίκληση του θέματος της φαιντανύλης από τις ΗΠΑ για να αυξήσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

«Τα αντίμετρά μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας είναι απολύτως θεμιτά και απαραίτητα. Οι ΗΠΑ, όχι οποιοσδήποτε άλλος, είναι υπεύθυνες για την κρίση φαιντανύλης εντός των ΗΠΑ. Στο πνεύμα της ανθρωπιάς και της καλής θέλησης προς τον αμερικανικό λαό, έχουμε λάβει ισχυρά βήματα για να βοηθήσουμε τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του ζητήματος» συμπλήρωσε στη δήλωσή του.

«Αντί να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες μας, οι ΗΠΑ προσπαθούν να συκοφαντούν και να μεταθέσουν την ευθύνη στην Κίνα και επιδιώκουν να πιέσουν και να εκβιάσουν την Κίνα με αυξήσεις δασμών. Μας τιμωρούν που τους βοηθήσαμε. Αυτό δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των ΗΠΑ και θα υπονομεύσει τον διάλογο και τη συνεργασία μας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Ο εκφοβισμός δεν μας τρομάζει. Το bullying δεν λειτουργεί με εμάς. Η πίεση, ο εξαναγκασμός ή οι απειλές δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της Κίνας. Όποιος χρησιμοποιεί τη μέγιστη πίεση στην Κίνα επιλέγει τον «λάθος τύπο» και κάνει λάθος υπολογισμό» κατέληξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ο Ζελένσκι κάλεσε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη να διατηρήσουν κοινή γραμμή-«Ο Πούτιν θα πεθάνει σύντομα, είναι γεγονός»
Σάλος με την εξαγγελία Τραμπ για δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα-Ποιες χώρες πλήττονται
Ο Ρουμπιο παραδέχεται πως θα χρειαστεί χρόνος για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Προσπάθησε να ρίξει τη σύζυγό του από γκρεμό στη Χαβάη, επειδή δεν ήθελε να βγει φωτογραφία μαζί του
«Ετοιμοπόλεμους Ευρωπαίους στρατιώτες» και όχι ειρηνευτές ζητά σύμβουλος του Ζελένσκι
Ο Ίλον Μασκ πρότεινε τη βοήθεια των τεχνικών ειδικών του για να κατανοήσουν τη διαρροή των στρατιωτικών σχεδίων
ΟΗΕ: 142.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στη Γάζα σε μία εβδομάδα
Ο Τραμπ ανακοινώνει την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα
Αυτά είναι τα σχέδια επίθεσης των ΗΠΑ κατά των Χούθι που διέρρευσαν-Νέες αποκαλύψεις από το «Atlantic»
Με τη συμμετοχή 31 χωρών η διεθνής διάσκεψη για το Ουκρανικό στο Παρίσι