Εργαστηριακοί έλεγχοι στο εξωτερικό για την πυρκαγιά στη Λεμεσό που στοίχησε τη ζωή στην πενταμελή οικογένεια

Σε σχέση με την πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα θα αποσταλούν παρόμοιες συσκευές σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι υποψίες που υπάρχουν σήμερα για αυτά τα προϊόντα είναι βάσιμες ή όχι, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, μετά το πέρας της συνεδρίας την Τετάρτη του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία περιστατικά θανάτων λόγω πυρκαγιών ή/και αναθυμιάσεων και να πει πώς το Υπουργείο Μεταφορών αντιμετωπίζει, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών, αυτά τα φαινόμενα, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μια διαδικασία που αφορά ειδικά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο των πέντε ατόμων στη Λεμεσό.

Υπέδειξε ότι «υπάρχει, δυστυχώς, μια παραφιλολογία (σ.σ. ότι ευθύνεται για την πυρκαγιά) το σύρμα, η τηλεόραση, η θερμάστρα, το ντεπόζιτο του νερού κτλ. Ακούμε πολλά πράγματα και αυτά δυστυχώς δεν βοηθούν την όλη συζήτηση», είπε.

Σημείωσε ότι παραλαμβάνονται παρόμοιες συσκευές για να αποσταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να διαπιστωθεί αν οι υποψίες που υπάρχουν σήμερα για αυτά τα προϊόντα είναι βάσιμες ή όχι.

«Αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ εξειδικευμένη η έρευνα που πρέπει να γίνει και για αυτό πρέπει να περιμένουμε να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα για να δώσουμε το τελικό πόρισμα», είπε και υπέδειξε ότι αυτό αφορά το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.Τα άλλα Τμήματα, συνέχισε, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική έχουν δικούς τους εμπειρογνώμονες, προσεγγίζουν το θέμα από μια διαφορετική σκοπιά.

«Στο τέλος της ημέρας όλα τα πορίσματα θα καταλήξουν στην Αστυνομία που ηγείται αυτής της προσπάθειας αρμοδίως», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κατέσχεσαν αδήλωτα πολυτελή είδη οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Κατάσχεση από Τμήμα Τελωνείων μεγάλης ποσότητας φυτοφαρμάκων λόγω λανθασμένης σήμανσης
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Ελλείπει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα 17χρονος από τη Συρία
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Το 50% των ανακυκλώσιμων στην Κόσιη θάβονται-«Στα όριά της η κατάσταση»
Καταγγελίες για το εργασιακό καθεστώς των φρουρών-Την ανάγκη πρωτοκόλλων διαπίστωσε η Βουλή