Κατέρρευσε γέφυρα στο Περού-Νεκροί ο οδηγός λεωφορείου κι ένας επιβάτης, τουλάχιστον 41 τραυματίες

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 41 τραυματίστηκαν, έπειτα από κατάρρευση γέφυρας στο Περού, τη στιγμή που τη διέσχιζαν λεωφορείο κι ακόμη ένα όχημα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, στη γέφυρα Τσανκάι, 75 χιλιόμετρα βορείως της Λίμα, στον Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο που συνδέει το βόρειο Περού με την πρωτεύουσα.

Νεκροί ο οδηγός του λεωφορείου κι ένας επιβάτης -Σε δομική αστοχία φαίνεται πώς οφείλεται η κατάρρευση της γέφυρας

Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί ο οδηγός και ένας επιβάτης. Άλλοι 41 άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί και 100 πυροσβέστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το διώροφο λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 50 επιβάτες, κατευθυνόταν στην παραθαλάσσια πόλη Τσιμπότε.

«Η γέφυρα, μήκους 60 μέτρων, κατέρρευσε λόγω δομικής αστοχίας, στο επίπεδο του κεντρικού στύλου» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP η Σεσίλια μαρτίνο, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στον δήμο Ουαράλ.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 και, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, τα θεμέλιά της είχαν αποσαθρωθεί από τα νερά του ποταμού Τσανκάι.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα