Συζήτησαν για προστασία των κυπριακών θαλασσών Πρόεδρος της Βουλής και Κώστας Καδής

Την ανάγκη της προστασίας των κυπριακών θαλασσών συζήτησαν η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Αλιεία και τους Ωκεανούς, Κώστας Καδής, σε συνάντησή τους στη Βουλή, το πρωί της Παρασκευής. 

Επιπρόσθετα, ο κύριος Καδής ζήτησε τη συμβολή της κ. Δημητρίου στην κύρωση διεθνών συμφωνιών για την προστασία των θαλασσών, με την Πρόεδρο της Βουλής να τον διαβεβαιώνει ότι θα την έχει.

Σε δηλώσεις πριν από την έναρξη της συνάντησης και απευθυνόμενη προς τον κ. Καδή, η κ. Δημητρίου είπε πως αποτελεί επιτυχία για την Κύπρο και για την Ευρώπη η ανάληψη ενός πολύ σημαντικού χαρτοφυλακίου, το οποίο – όπως είπε – «συνάδει και με τους στόχους που έχουμε θέσει και ως Κυπριακή Δημοκρατία και ως Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Σημείωσε ότι «θα στηρίξουμε πρωτοβουλίες και πολιτικές τις οποίες έχουμε τόσο ανάγκη, πόσο μάλλον η Κύπρος μας, ένα νησί που περιβάλλεται από θάλασσα, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να βρούμε τους τρόπους το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουμε στην πράσινη μετάβαση, που είναι τόσο σημαντική».

Από πλευράς του ο κ. Καδής είπε ότι «είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας και η διατήρηση ενός αειφόρου τομέα, της αλιείας, αλλά και η σωστή διαχείριση των πολύτιμων θαλασσών μας, οι οποίες είναι πηγή ζωής, δίνουν τη δυνατότητα για στήριξη ιδιαίτερα των παράκτιών μας περιοχών». Εξέφρασε επίσης τη βούλησή του για διαχείριση όλων των ζητημάτων με βάση τις αρχές της αειφορίας, προσθέτοντας ότι «και η κυπριακή Βουλή, όπως και όλα τα κοινοβούλια, έχουν ρόλο». 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Αλιεία και τους Ωκεανούς ανέφερε στην Πρόεδρο της Βουλής ότι επρόκειτο να την ενημερώσει για διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες θα πρέπει να κυρωθούν στο πλαίσιο της προστασίας των κυπριακών θαλασσών, σημειώνοντας ότι «εδώ χρειάζεται και η δική σας συμβολή».

Καταληκτικά, η κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε τον κύριο Καδή ότι θα έχει τη συμβολή της. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναντήθηκε με Καδή ο Χριστοδουλίδης-Ενημέρωσε για το χαρτοφυλάκιό του ο νέος Επίτροπος

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Επιβεβαιώνουν την παρουσία Φιντάν στη Νέα Υόρκη τα τουρκικά ΜΜΕ
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Ερχιουμάν: Ο Χριστοδουλίδης το παίζει ‘ως η πλευρά που θέλει λύση’ καλυπτόμενος πίσω από την πολιτική του Τατάρ
Στις 26/7 η ΑJet αρχίζει πτήσεις από το Λονδίνο μέσω Τουρκίας προς κατεχόμενα
Πυρά ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ για τιμές στους καταδρομείς-«Διαγωνισμός προσεταιρισμού των απομειναριών του πραξικοπήματος»
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ