Επανήλθε η πρόσβαση στις κυβερνητικές υπηρεσίες-«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση»

Έχει επανέλθει η πρόσβαση στις διαδικτυακές κυβερνητικές υπηρεσίες, δήλωσε την Πέμπτη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής (ΤΥΠ), του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νόρμα Κλίππη-Πεκρή, σημειώνοντας ότι τα αίτια που προκάλεσαν την προσωρινή μη λειτουργία των διαδικτυακών κυβερνητικών υπηρεσιών διερευνώνται.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Κλίππη είπε ότι στην παρούσα φάση επανήλθε η προσβασιμότητα στις διαδικτυακές κυβερνητικές υπηρεσίες μετά και το πρόβλημα που είχε προκληθεί στη συνδεσιμότητα με το διαδίκτυο και που επηρέασε την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δημοσίου, ιδιαίτερα αυτών που έχουν διαδικτυακή πρόσβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προσωρινό το πρόβλημα συνδεσιμότητας στις διαδικτυακές κυβερνητικές υπηρεσίες

Συμπλήρωσε ότι το θέμα εξακολουθεί να παρακολουθείται και ερευνώνται οι λόγοι «προκειμένου να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα επανέλθει το πρόβλημα».

Ερωτηθείσα για το εάν έχουν εντοπιστεί τα αίτια που προκάλεσαν τη διακοπή λειτουργίας των διαδικτυακών κυβερνητικών υπηρεσιών η κ. Κλίππη απάντησε ότι είναι ένα θέμα που διερευνάται ακόμη από τις αρμόδιες ομάδες του Τμήματος και αφορά τη σύνδεση με το διαδίκτυο.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης η κ. Κλίππηείπε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Κίνηση ματ από Κωστή Ευσταθίου-Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ