Αναμένει επίσημη ενημέρωση από τα ΗΕ για την συνάντηση ηγετών η Λευκωσία

Επίσημη ενημέρωση για την απάντηση ως προς την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη για το θέμα των οδοφραγμάτων αναμένει η Λευκωσία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπενθυμίζοντας ότι η 20η και 21η Ιανουαρίου είναι ημερομηνίες που πρότεινε η ε/κ πλευρά.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για την κάθοδο της κ. Ντι Κάρλο, ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως δεν υπάρχει ενημέρωση για ακριβή ημερομηνία, σημειώνοντας πως η επίσκεψη της αξιωματούχου των ΗΕ στην Κύπρο δεν είναι προαπαιτούμενο για την πραγματοποίηση της συνάντησης των ηγετών για το θέμα των νέων σημείων διέλευσης.

Ερωτηθείς για την ομάδα νομικών για το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε πως πρόκειται για ομάδα νομικών συμβούλων και τεχνοκρατών, υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, έχει ήδη συνεδριάσει δύο φορές και πρόκειται να διευρυνθεί στο άμεσο μέλλον με την προσθήκη κι άλλων ατόμων.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε επίσης ότι ο διαπραγματευτής, Μενέλαος Μενελάου βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και πραγματοποιεί επαφές υπό το φως των εκθέσεων του ΟΗΕ για την Κύπρο αλλά και για την προετοιμασία της πολυμερούς διάσκεψης, πιθανόν εντός Μαρτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Επίθεση άνευ όπλων» χαρακτήρισε τις συλλήψεις σφετεριστών ο Τατάρ-Πάει στη Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί
Πάνω από 100 αιτήσεις ασύλου Σύρων απορρίφθηκαν, επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ Λάρνακας
«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
«Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης για τον Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, ήταν κοινοποίηση», ισχυρίζεται το «υπεξ»
Κατσαδιάζει τον Πρόεδρο για τις δηλώσεις του στη Λάρνακα το Volt-«Παραγνωρίζει τον διαχωρισμό εξουσιών»
Γνωρίζουμε τα εμπόδια της πολυμερούς αλλά ο Πρόεδρος μεταβαίνει «με πίστη στις θέσεις μας και το δίκαιο του αγώνα μας»
Στις γυναίκες θύματα της εισβολής αναφέρθηκε η Α. Ατταλίδου σε συνεδρία της Κ.Σ Γαλλοφωνίας
Πήγαν στα γραφεία της Avrupa να στηρίξουν τον Σενέρ Λεβέντ οι Οικολόγοι
Βαριές πολιτικές ευθύνες έδειξε η Επιτροπή στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-Άδειασε και Γενικούς Διευθυντές