Οκτώ από τους ομήρους της Χαμάς που πρόκειται να απελευθερωθούν είναι νεκροί-Έλαβε τη λίστα το Ισραήλ

Οκτώ από τους 26 Ισραηλινούς ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα ο Νταβίντ Μένσερ, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, 33 όμηροι πρόκειται να απελευθερωθούν στην πρώτη φάση. Επτά όμηροι έχουν ήδη απελευθερωθεί από τότε που ξεκίνησε η συμφωνία στις 19 Ιανουαρίου, και η λίστα της Χαμάς υποδεικνύει ότι 18 από τους 26 εναπομείναντες στη λίστα είναι ζωντανοί, ενώ οκτώ είναι νεκροί.

Το Ισραήλ δήλωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι έλαβε λίστα με πληροφορίες για την κατάσταση των ομήρων από τη Χαμάς.

Η επόμενη απελευθέρωση, σύμφωνα με το Ισραήλ, αφορά τρεις ομήρους — μεταξύ αυτών η Άρμπελ Γεχούντ και η Αγάμ Μπέργκερ — και θα γίνει την Πέμπτη, ενώ άλλοι τρεις όμηροι πρόκειται να απελευθερωθούν το Σάββατο.

Στους 33 ανθρώπους της λίστας περιλαμβάνονται γυναίκες, παιδιά, άνδρες άνω των 50 ετών, καθώς και άτομα με προβλήματα υγείας ή τραυματισμούς.

Το αν οι αιχμάλωτοι είναι ζωντανοί ή νεκροί στη Γάζα παραμένει ένα τραγικό ερώτημα για τις οικογένειες που περιμένουν, οι οποίες πιέζουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να επιτύχει μια συμφωνία για την απελευθέρωσή τους, φοβούμενες ότι ο χρόνος εξαντλείται.

Ογδόντα επτά από τους 251 ομήρους που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου παραμένουν στη Γάζα, περιλαμβανομένων των σωμάτων τουλάχιστον 34 ανθρώπων που έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπέστη κατάγματα 43χρονος από τη συμπλοκή στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Οι παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Άκουσε τον Σήφη ο μάρτυρας αλλά τελικά... δεν μιλά ελληνικά-Πρώτη φορά απαλλαγή κατηγορουμένων για φόνο από το εκ πρώτης όψεως
Το blame game που πρέπει να εκριζωθεί, οι αρμόδιοι αναρμόδιοι και η κατάχρηση εξουσίας ΤΟΜ που έδειξε η Ερευνητική
Πρώην διευθυντές ΤΟΜ στην λίστα των ποινικών για ΤΑΚΑΤΑ-Πειθαρχικές με τη σέσουλα αλλά... άνευ αντικειμένου
«Παρά δε τα επιφωνήματα πόνου που έβγαζε το θύμα, οι κατηγορούμενοι με πλήρη αδιαφορία, συνέχισαν την ανελέητη επίθεση»