Οκτώ από τους ομήρους της Χαμάς που πρόκειται να απελευθερωθούν είναι νεκροί-Έλαβε τη λίστα το Ισραήλ

Οκτώ από τους 26 Ισραηλινούς ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα ο Νταβίντ Μένσερ, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, 33 όμηροι πρόκειται να απελευθερωθούν στην πρώτη φάση. Επτά όμηροι έχουν ήδη απελευθερωθεί από τότε που ξεκίνησε η συμφωνία στις 19 Ιανουαρίου, και η λίστα της Χαμάς υποδεικνύει ότι 18 από τους 26 εναπομείναντες στη λίστα είναι ζωντανοί, ενώ οκτώ είναι νεκροί.

Το Ισραήλ δήλωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι έλαβε λίστα με πληροφορίες για την κατάσταση των ομήρων από τη Χαμάς.

Η επόμενη απελευθέρωση, σύμφωνα με το Ισραήλ, αφορά τρεις ομήρους — μεταξύ αυτών η Άρμπελ Γεχούντ και η Αγάμ Μπέργκερ — και θα γίνει την Πέμπτη, ενώ άλλοι τρεις όμηροι πρόκειται να απελευθερωθούν το Σάββατο.

Στους 33 ανθρώπους της λίστας περιλαμβάνονται γυναίκες, παιδιά, άνδρες άνω των 50 ετών, καθώς και άτομα με προβλήματα υγείας ή τραυματισμούς.

Το αν οι αιχμάλωτοι είναι ζωντανοί ή νεκροί στη Γάζα παραμένει ένα τραγικό ερώτημα για τις οικογένειες που περιμένουν, οι οποίες πιέζουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να επιτύχει μια συμφωνία για την απελευθέρωσή τους, φοβούμενες ότι ο χρόνος εξαντλείται.

Ογδόντα επτά από τους 251 ομήρους που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου παραμένουν στη Γάζα, περιλαμβανομένων των σωμάτων τουλάχιστον 34 ανθρώπων που έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η ανάγνωση του τουρκικού Τύπου ενόψει Γενεύης-«Κρίσιμες συνομιλίες»
Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Εξέφρασε στήριξη σε παιδιά με γενετικές παθήσεις ο υπουργός Υγείας
Τελέστηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών κα υφυπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
Παίζει το χαρτί «δούναι και λαβείν» με την Ε.Ε. για παροχή ασφάλειας η Τουρκία-Προτεραιότητα η ένταξη για την Άγκυρα
Κατασχέθηκε ο σκύλος που επιτέθηκε σε γυναίκα στη Λεμεσό-Μεταφέρθηκε σε ασφαλές χώρο
Ανοίγει ο φάκελος αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Πέπλο μυστηρίου για την εξαφάνιση εκπαιδευτικού στην Ελλάδα-Η παγίδα και το κύκλωμα κρυπτονομισμάτων
Βήματα προόδου από την Κύπρο σε θέματα ισότητας φύλων-Οι δράσεις που τρέχει η Κυβέρνηση
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία