Η Μπογκοτά δεν δέχτηκε δύο αμερικανικά αεροσκάφη που μετέφεραν απελαθέντες μετανάστες από τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο ανακοίνωσε σήμερα (26/1) ότι απαγόρευσε την είσοδο στον εναέριο χώρο της χώρα του σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που μετέφεραν απελαθέντες μετανάστες, δηλώνοντας ότι θα αποδεχθεί μόνο πολιτικές πτήσεις που μεταχειρίζονται «με αξιοπρέπεια» αυτούς τους ανθρώπους.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Κολομβία δεν επέτρεψε την είσοδο σε δύο στρατιωτικά αεροσκάφη που είχαν αναχωρήσει από την Καλιφόρνια και μετέφεραν περίπου 80 μετανάστες το καθένα τους.

«Ένας μετανάστης δεν είναι εγκληματίας και πρέπει να του συμπεριφέρονται με την αξιοπρέπεια που δικαιούται ένα ανθρώπινο ον. Για αυτό επαναπροωθήσαμε τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που μετέφεραν Κολομβιανούς μετανάστες» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Πέτρο. «Δεν μπορώ να επιβάλω να παραμείνουν οι μετανάστες σε μια χώρα που δεν τους θέλει, όμως αν αυτή η χώρα τους απελάσει, αυτό πρέπει να γίνει με αξιοπρέπεια και σεβασμό για τους ίδιους και για τη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Θα υποδεχτούμε τους πολίτες μας με πολιτικά αεροσκάφη, χωρίς να τους μεταχειρίζονται σαν εγκληματίες», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η Βραζιλία ζήτησε χθες εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον για την «εξευτελιστική μεταχείριση» των παράτυπων Βραζιλιάνων μεταναστών που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ και έφτασαν την Παρασκευή στη Μαναούς με στρατιωτικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βραζιλίας, 88 Βραζιλιάνοι επέβαιναν σε αυτό το αεροσκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ελεύθεροι και οι τέσσερις συλληφθέντες για την εισαγωγή ψυγείου με 14 κινητά στις Κεντρικές Φυλακές
Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό
Επιστρέφουν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα που αναζητούνταν για διάρρηξη και κλοπή από αποθήκη στο Στρόβολο
Τρία εκατομμύρια έδωσε η Κύπρος για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας-«Θα καταβληθούν κι άλλα για το 2025»
Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»
Εξήγγειλε από τη Γενεύη υποψηφιότητα για την Προεδρία των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμίλλης
Κατέθεσε στο ΤΑΕ για την φερόμενη επίθεση από πρώην της η Μελίνα Μεταξά-Εκδόθηκε διάταγμα περιοριστικών μέτρων
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση