Σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε από τα μέλη της ομάδας των «87», τα οποία με κείμενό τους ζήτησαν αρχικά από τον κ. Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση προκειμένου να διεξαχθούν νέες εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε την προσφυγή σε νέες κάλπες χαρακτηρίζοντας το αίτημα διχαστικό ενώ η πρόταση μομφής υποστηρίχθηκε και από την ομάδα του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό, προκειμένου να «περάσει» η πρόταση μομφής, πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του οργάνου. Με βάση τους καταλόγους, που έχουν προκύψει μετά από τις αποχωρήσεις και της αντικαταστάσεις στελεχών, η απαιτούμενη πλειοψηφία θα επιτευχθεί με 148 θετικές ψήφους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα
Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Κατέληξε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό
Αποφυλάκιση Κασιδιάρη προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών
Νέα αποκάλυψη για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα-Εύρημα δείχνει ασφυξία
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος
Ενοχή για τους επτά προτείνει η Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε ειδικό θάλαμο η γιατρός με αιμορραγικό πυρετό στο νοσοκομείο της Λάρισας
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης μετά τις παραιτήσεις