Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων

Η πρόοδος των διαδικασιών για υλοποίηση του πολεοδομικού έργου που συνδέει τους Τάφους των Βασιλέων με τον Κόλπο των Κοραλλίων συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για σκοπούς συντονισμού την Παρασκευή στον Δήμο Ακάμα με όλες τις κρατικές υπηρεσίες και τους μελετητές του έργου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αντιδήμαρχος Ακάμα του διαμερίσματος Πέγειας, Ανδρέα Χριστοδούλου, έκανε λόγο για «τεράστιας σημασίας έργο για τις επόμενες γενιές και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», το οποίο, όπως είπε, εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για έργο οκτώ χιλιομέτρων, με δρόμο διπλής κατεύθυνσης μαζί με ποδηλατόδρομους και λωρίδες πρασίνου, υπόγειους φωτισμούς, υπόγειες τηλεπικοινωνίες και άλλα.

Το έργο, συνέχισε, χρονολογείται ενώ σημειώθηκαν αρκετές καθυστερήσεις για την κατασκευή του «λόγω πολιτικών αποφάσεων», όπως είπε, με αποτέλεσμα να μένει στάσιμο. Ωστόσο, συνέχισε, «μετά από  αρκετές πιέσεις» από τον Δήμο Ακάμα αλλά και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας «ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του».

Επεσήμανε πως το έργο έχει ενταχτεί στον προϋπολογισμό για τα έτη 2024, 2025 και 2026. Το τρέχον έτος και το 2025 θα γίνουν μελέτες, ενώ το ρυθμιστικό σχέδιο είναι έτοιμο, είπε. Χρονικός ορίζοντας για εκκίνηση του έργου είναι το 2026, συμπλήρωσε.

Τέλος ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως ο Δήμος Ακάμα θα λειτουργήσει ως «αρωγός για την διεκπεραίωση του έργου το συντομότερο δυνατό» αφού, όπως είπε, αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή του Ακάμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η έκθεση «ELLES: Μυθολογικές Μορφές του Χθες, Δημιουργοί του Σήμερα»
ΠτΔ: Η Πολιτεία συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας
Στην Εντατική 17χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από το συμβίο της μητέρας του-Συνελήφθη 45χρονος
Είπα... ξείπα με τις μεταθέσεις υπευθύνων στην Αστυνομία-Το μοτίβο που διαμορφώνεται σε πέντε μήνες
Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας για παράτυπους μετανάστες-Χειροπέδες σε 51 άτομα, επαναπατρίστηκαν δέκα
Ξεκινά η συζήτηση για την άρση απαγόρευσης προσλήψεων στο Δημόσιο-Τι προνοεί το νομοσχέδιο
Αναμένει μελέτη των Δημοσίων Έργων για να προκηρύξει διαγωνισμό για το δρόμο Πόλης-Πάφου ο Βαφεάδης
Με απόλυτη προσήλωση στους στόχους του μεταβαίνει στη Γενεύη ο ΠτΔ-«Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα»
Καλοκαιρινός ο καιρός, στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό
Πέραν από κακοποίηση βιώνουν και καταναγκαστικό έλεγχο στην επικοινωνία τους αρκετές γυναίκες στην Κύπρο