Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta

Σε συμφωνία με το Netflix προκειμένου να μην συμπεριληφθεί η σειρά «Famagusta» στον κατάλογο των πελατών της πλατφόρμας στην Τουρκία καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας, έφτασε το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTÜK) της γειτονικής χώρας, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρός του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Τουρκία, ο Εμπουμπεκίρ Σαχίν τόνισε, σε ανάρτησή του στο Twitter, πως έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Netflix, ώστε η σειρά να προβάλλεται μονάχα στη χώρα παραγωγής της.

«Η παραγωγή με την ονομασία «Famagusta» αντιμετώπισε αντιδράσεις στην τουρκική κοινή γνώμη λόγω του περιεχομένου της κατά της 'Απόβασης στην Κύπρο', η οποία αποτελεί το έπος της ειρήνης και του ηρωισμού στην πρόσφατη ιστορία μας. Η 'Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση', η οποία στόχευε στην υπεράσπιση του δικαίου των Τουρκοκυπρίων και στη διάσωση των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας, ανταποκρίθηκε στο όνομά της και έφερε την ειρήνη στο νησί μέσα στα πλαίσια του νόμου. Οι ηρωικοί Τούρκοι στρατιώτες έφεραν ειρήνη και ηρεμία στην Κύπρο, η αιματοχυσία σταμάτησε και τα δάκρυα των καταπιεσμένων σβήστηκαν», έγραψε αρχικά ο Σαχίν.

«Αποτελεί απαράδεκτο λάθος το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, ενώ τα ιστορικά γεγονότα είναι προφανή, έχουν καταλήξει σε μια ταινία που δυσφημεί τους Τούρκους, τη χώρα μας και τον ηρωικό μας στρατό με κακόβουλη πρόθεση. Η παραγωγή είχε μεταδοθεί προηγουμένως τηλεοπτικά στη χώρα προέλευσής της και αργότερα αδειοδοτήθηκε από το Netflix. Ως ο οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιό μας πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επιτεύχθηκε συμφωνία ότι η παραγωγή δεν θα μεταδοθεί. Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου μεταδόθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του τουρκικού Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Καταθέσεις από τα ανήλικα αδέλφια του βρέφους λαμβάνει η Αστυνομία-Δεν είχε απασχολήσει ξανά η οικογένεια
Κλείνει το κεφάλαιο πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων-Στην Ολομέλεια νομοσχέδιο και προτάσεις νόμου
Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο ενόψει πολυμερούς για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος
Πύρινη κόλαση στην Κρήτη-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)
Στα χέρια των μελών της Επιτροπής για ΤΑΚΑΤΑ στοιχεία για το τροχαίο του 2023-Πάνω από 90.000 οι ανακλήσεις
Δημοσκόπηση REPORTER: Διπλή μάχη για πρωτιά και τρίτη θέση ενόψει Βουλευτικών-Ανατροπές στο υφιστάμενο σκηνικό
Αρνητική πρωτιά στις καταχωρήσεις υποθέσεων στα Δικαστήρια για την Κύπρο-Μειώθηκε ο χρόνος διεκπαιρέωσης
Η επικίνδυνη αμάθεια που πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία και ο Φειδίας που παθαίνει αλλά δε μαθαίνει
Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»