Μάχη να σωθούν τα ζώα από τα πύρινα μέτωπα-Δραματικές εκκλήσεις στα social

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στον Βαρνάβα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και χώροι για τα ζώα. Στο υπουργείο Εσωτερικών λειτούργησε από την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα, στην Αττική, που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι πολίτες, όπως αναφέρει το υπουργείο, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213 1361085 και 213 1361033. Επίσης, στον Δήμο Μαραθώνα και στον Δήμο Διονύσου λειτούργησαν χώροι υποδοχής ζώων σε κίνδυνο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο Δημαρχείο Γραμματικού, στο Γήπεδο Μπάσκετ Γραμματικού και στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης.

Κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης από τη Νέα Πεντέλη, ο ρεπόρτερ του Star Άρης Λάμπος είδε έναν άσπρο σκύλο εμφανώς ταλαιπωρημένο και τρομαγμένο, ο οποίος σε μερικά σημεία είχε καεί από τη φωτιά, και έσπευσε να τον πάρει στην αγκαλιά του και να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Ο σκύλος, που είχε λουράκι, έχει χαθεί προφανώς μέσα στον πανικό να εκκενωθεί η περιοχή, και τριγυρνούσε μόνος και αβοήθητος μέσα στους πυκνούς καπνούς.

Δραματικές εκκλήσεις στα social

«Μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδιά σας» γράφουν στα social, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες ζώων τα οποία αναζητούν απεγνωσμένα οι πολίτες.

Η ανάρτηση:

Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση σε Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να εκκενώνουν έγκαιρα μαζί με τα κατοικίδια τους. Στις γραμμές 2131361085 και 2131361033 μπορείτε να μας καλείτε για ζώα σε ανάγκη 24 ώρες το 24ωρο.

Οι δομές στις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε πυρόπληκτα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα:

- Στο ΠΑΛΑΙ του Δήμου Γαλατσίου όπου έχει στήσει δομή ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs’ Voice

- Στο Δημαρχείο Γραμματικού και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα (έπαυσε η λειτουργία του Ανοιχτού Γηπέδου Μπάσκετ Γραμματικού)

- Στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της Άνοιξης (Λυκαβηττού 37) του Δήμου Διονύσου.

Δειτε Επισης

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τα Τέμπη-«Στέλνω τρένο ανάποδα, θέλω τη συνεργασία σας»
Ξεσπά η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την καταδίκη της-«Θα το φτάσω μέχρι τέλους»
Δις ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας-Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη
Η ώρα της κρίσης-Ανακοινώνεται η απόφαση Δικαστηρίου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
«Σταυροφόροι» εναντίον ΜΑΤ και θεατών παράστασης στη Θεσσαλονίκη-Η ΕΛΑΣ έκανε χρήση χημικών (vid&pics)
Νέα δραματικά ηχητικά ντοκουμέντα σταθμαρχών από το μοιραίο βράδυ στα Τέμπη-«Θα μας γράψουν οι εφημερίδες»
«Είχα τη στολή για τη δουλειά μου»-Όσα ισχυρίζεται ο 32χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό στην Ομόνοια
Απάντησε στα πυρά ΣΥΡΙΖΑ για κατεχόμενα ο Τσάφος-«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μου»
Βολές κατά του νέου υφυπουργόυ Περιβάλλοντος της Ελλάδας-Αποκαλούσε τα κατεχόμενα «τδβκ»
Επιχείρηση διάσωσης 43 μεταναστών που επέβαιναν σε πλοιάριο στην Κρήτη