Νέα στοιχεία για τις €807.000 των Μοναχών-«Υπάρχουν αρχιτεκτονικά σχέδια που βεβαιώνουν τον σκοπό»

Ούτε σήμερα εξετάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η ένσταση που κατατέθηκε από πλευράς των μοναχών, αναφορικά με την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Μονής και των 807χιλιάδων ευρώ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η δικηγόρος των μοναχών, Ανδριάνα Κλαϊδή, έκανε λόγο για νέα στοιχεία και εξήγησε πως αυτά «βεβαιώνουν την εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας για την ανέγερση του κτηρίου στον Λυθροδόντα και αρχιτεκτονικά σχέδια που βεβαιώνουν τον σκοπό, για τον οποίο δοθήκαν τα λεφτά».

Ακολούθως, σημείωσε πως εξασφαλίστηκαν και επιπρόσθετα στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς από άλλα πρόσωπα.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, «μετά την καταχώρηση των ενστάσεων, έχουν επιφυλάξει το δικαίωμά τους να καταχωρήσουν συμπληρωματική ένορκη δήλωση, ενόψει του γεγονότος ότι έχουν εξασφαλιστεί επιπρόσθετες μαρτυρίες που αφορούν στην υπόθεση.

Εξάλλου, οι έρευνες της Ανακριτικής Επιτροπής οδεύουν προς ολοκλήρωση, καθώς καταθέτουν και οι τελευταίοι μάρτυρες υπεράσπισης των δυο εν αργία Αρχιμανδριτών.

Με βάση την διαδικασία, τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή, αφότου συλλέξουν το μαρτυρικό υλικό, θα ετοιμάσουν έκθεση με τις εισηγήσεις τους, η οποία θα διαβιβαστεί ενώπιον των Συνοδικών για τις τελικές αποφάσεις. Παράλληλα, εκκλησιαστικές πηγές, σημειώνουν ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας θα εισηγηθεί την καθαίρεση των δυο Αρχιμανδριτών, αναφορικά με τα εκκλησιαστικά παραπτώματα που καταγγέλθηκαν, ειδικότερα τα ηθικά, για τα οποία έχει κατατεθεί οπτικό υλικό.

Από την άλλη, η πλευρά των μοναχών εξακολουθεί να καταθέτει ενστάσεις και υπομνήματα για την διαδικασία, την ίδια ώρα που ακόμη δεν έχουν λάβει απαντήσεις, κάτι που ενδεχομένως να γίνει αφότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις της Ανακριτικής Επιτροπής. Επιπρόσθετα, αναφορικά με το υλικό που τέθηκε ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής από την Μητρόπολη Ταμασού, οι μοναχοί επιμένουν ότι αυτό είναι χαλκευμένο και δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην τελική ευθεία οι έρευνες της Αστυνομίας για την Μονή Αββακούμ-Εξελίξεις εντός ημερών

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε μεγάλη έκταση καλαμιώνα στην επαρχία Πάφου
Δεκάχρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 45χρονο
Εκκρεμούν 190.000 απλήρωτα εξώδικα από τις κάμερες τροχαίας-Μέχρι τέλος Μαρτίου η αποπληρωμή και μετά δίωξη
Συγκλονιστική υπόθεση στη Λάρνακα-Παιδιά κατήγγειλαν τους γονείς τους για κακοποίηση, παραπέμφθηκαν σε δίκη
Επικαλέστηκε πανικό για μετριασμό της ποινής του ο Σουηδός δραπέτης-Στις 7 Απριλίου η ετυμηγορία
LIVE: Σκληρό πρέσινγκ υπεράσπισης στον βασικό μάρτυρα-«Γνώριζες πως θα τον σκότωναν, υποβαθμίζεις τον ρόλο σου»
Μάχη με τον χρόνο από τις ομάδες για την αποπληρωμή των οφειλών–Δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση
Παρανάλωμα του πυρός όχημα 70χρονου στην Αραδίππου-Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τα αίτια
Τσάκωσαν 46χρονο στη Λεμεσό με διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι και κοσμήματα
Αλλοδαπή πλήρωσε €12.000 για να έρθει παράνομα στην Κύπρο-Χειροπέδες σε 50χρονο