Νέα αναβολή στην εξέταση της ένστασης των μοναχών για τις 807χιλιάδες ευρώ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν εκ νέου οι μοναχοί της Μονής του Οσίου Αββακούμ, ωστόσο και σήμερα η διαδικασία αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με την Δικηγόρο των μοναχών Ανδριάνα Κλαίδη , η αναβολή έγγειται στο γεγονός, ότι ζητήθηκε από την Νομική Υπηρεσία χρόνος για να κατατεθεί ένσταση και δόθηκαν οδηγίες από το Δικαστήριο η διαδικασία να συνεχίσει στις 28 Ιουνίου.

Εξάλλου οι έρευνες της Ανακριτικής Επιτροπής οδεύουν προς ολοκλήρωση καθώς καταθέτουν και οι τελευταίοι μάρτυρες υπεράσπισης των δυο εν αργία Αρχιμανδριτών.

Με βάση την διαδικασία, τα μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή, αφότου συλλέξουν το μαρτυρικό υλικό, θα ετοιμάσουν έκθεση με τις εισηγήσεις τους, η οποία θα διαβιβαστεί ενώπιον των Συνοδικών για τις τελικές αποφάσεις. Παράλληλα, εκκλησιαστικές πηγές, σημειώνουν ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας θα εισηγηθεί την καθαίρεση των δυο Αρχιμανδριτών, αναφορικά με τα εκκλησιαστικά παραπτώματα που καταγγέλθηκαν, ειδικότερα τα ηθικά, για τα οποία έχει κατατεθεί οπτικό υλικό.

Από την άλλη, η πλευρά των μοναχών εξακολουθεί να καταθέτει ενστάσεις και υπομνήματα για την διαδικασία, την ίδια ώρα που ακόμη δεν έχουν λάβει απαντήσεις, κάτι που ενδεχομένως να γίνει αφότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις της Ανακριτικής Επιτροπής. Επιπρόσθετα, αναφορικά με το υλικό που τέθηκε ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής από την Μητρόπολη Ταμασού, οι μοναχοί επιμένουν ότι αυτό είναι χαλκευμένο και δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά γεγονότα.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη δεκαεννιάχρονη για υπόθεση κλοπής οχήματος στη Λάρνακα
Χειροπέδες σε δύο για το καβγά στο καρναβάλι της Λεμεσού
Φουγάρο εργοστασίου τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αραδίππου
Πυρκαγιά σε οικία λόγω υπερθέρμανση λαδιού-Στο νοσοκομείο με εγκαύματα η ένοικος
Στις φλόγες οικία στη Σωτήρα-Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη με αναπνευστικά προβλήματα
Διασωληνωμένος 23χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα στην Αραδίππου
Μετά τις επικρίσεις στο... κυνήγι των κυνηγών η Αστυνομία-«Δεν μας ζήτησαν καν να αλλάξουμε τόπο διαμαρτυρίας»
Έτοιμος ακόμη και για δικαστική μάχη ο Δήμος Λεμεσού για το τιμολόγιο για τα καρναβάλια-Δείχνει επιλεκτική διαβούλευση ο Βύρας
Δεν είναι «μόδα» η εμπορία ανηλίκων, είναι τραγωδία
Είπα ξείπα ο Γιαννάκης για τον νέο του δικηγόρο-Εξαντλήθηκε η υπομονή του Δικαστηρίου, προειδοποιεί εδώ και μήνες