Ανανεώθηκε η κράτηση του φερόμενου διακινητή-Διερευνάται η ανθρωποκτονία του παιδιού και άλλα αδικήματα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανανέωσε σήμερα για άλλες επτά ημέρες την κράτηση άνδρα ηλικίας 47 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονία κοριτσιού ηλικίας τριών ετών, το οποίο είχε εντοπιστεί σε λιπόθυμη κατάτασταση μαζί με άλλους σε σκάφος ανατολικά του Κάβο Γκρέκο και απεβίωσε στις 25 Ιανουαρίου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Σήμερα έληξε το διάταγμα προσωποκράτησης του 47χρονου και οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο και διέταξε την ανανέωση της κράτησης του για επτά μέρες.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας συνελήφθη, αφού κατονομάστηκε ως ο πλοηγός βάρκας, που εντοπίστηκε στις 24 Ιανουαρίου να πλέει σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Εντός της βάρκας, που φέρεται να ξεκίνησε από το Λίβανο στις 18 Ιανουαρίου, βρίσκονταν 61 πρόσωπα από τη Συρία και συγκεκριμένα 42 άνδρες, 4 γυναίκες και 15 ανήλικα παιδιά, εκ των οποίων τα πέντε ασυνόδευτα.

Εναντίον του 47χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία, απαγορευμένου μετανάστη, απόπειρα παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παροχής βοήθειας σε απαγορευμένο μετανάστη, υποβοήθησης προσώπων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία με πρόθεση και με σκοπό να αποκομίσει κέρδος, λαθρεμπόριο μεταναστών διά θαλάσσης, μεταφορά προσώπων διά υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου και εγκατάλειψη της Δημοκρατίας από μη εγκεκριμένο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι η βάρκα εντοπίστηκε από εμπορικό πλοίο το οποίο και ενημέρωσε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), που με τη σειρά του ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «Νέαρχος» κινητοποιώντας σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το οποίο παρέλαβε όλα τα άτομα και τα μετέφερε με ασφάλεια στην μαρίνα Αγίας Νάπας.

Κατά την παραλαβή διαπιστώθηκε ότι τρία παιδιά και ένας άντρας βρίσκονταν σε λιπόθυμη κατάσταση, ενώ άλλα τρία άτομα έφεραν κατάγματα στα κάτω άκρα.

Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο και δύο άλλα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ωστόσο το τρίχρονο κοριτσάκι απεβίωσε το πρωί της 25ης Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα ο 47χρονος συλληφθείς να κατηγορηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 41χρονου στους Άγιους Ομολογητές
Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για.. DNA
Ψάχνουν πίσω από το μισό εκατομμύριο της οικογένειας των επιχειρηματιών-Νέα πληροφορία για υπερκέρδη
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Η διπλή καταδίκη από το ΕΔΑΔ, τα «καλά θύματα» και οι γυναίκες που «αξίζουν» κατά τις σεξιστικές Αρχές
Το άκομψο timing των ΗΕ, η προσπάθεια του Προέδρου στο Κυπριακό και τα αρνητικά δεδομένα
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)