Αναχώρησαν από το λιμάνι Λεμεσού 1200 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Aναχώρησε σήμερα από το λιμάνι Λεμεσού ανθρωπιστική βοήθεια 1.200 τόνων (1.191 παλέτες) που περιλαμβάνει είδη τροφίμων, καθώς και ρουχισμό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, Το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει την υλοποίηση του Σχεδίου «Αμάλθεια» με την επόμενη φάση της μακροπρόθεσμης πρωτοβουλίας της Κύπρου, με στόχο τη μεταφορά συμπληρωματικής ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος λειτουργεί ως συμπληρωματική οδός με στόχο την ανακούφιση των αμάχων και τη συμβολή στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών. Οι υποδομές της Κύπρου παραμένουν στη διάθεση της διεθνούς κοινότητας για συγκέντρωση, αποθήκευση, ασφαλή επιθεώρηση και αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η πρωτοβουλία διαθέτει πολλαπλές επιχειρησιακές εφαρμογές με δυνατότητες αναπροσαρμογής.

Σε αυτό το πλαίσιο αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι Λεμεσού ανθρωπιστική βοήθεια 1.200 τόνων (1.191 παλέτες) που περιλαμβάνει είδη τροφίμων, καθώς και ρουχισμό. Το ανθρωπιστικό φορτίο θα διαμετακομιστεί μέσω του λιμανιού Ashdod χωρίς επιπρόσθετους ελέγχους ασφαλείας, με εκφόρτωση και μεταφορά για διανομή εντός της Γάζας.

Σημειώνεται ότι η βοήθεια αποτελεί δωρεά της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης, καθώς και διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων, με έδρα το Κουβέιτ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τους εταίρους αυτής της συλλογικής προσπάθειας.

Το δρομολόγιο Κύπρος - Ashdod - Γάζα αναμένεται να συστηματοποιηθεί μέσω του εποπτικού Μηχανισμού του ΟΗΕ-2720 για επιχειρησιακό συντονισμό της διαδικασίας, διασφαλίζοντας την ομαλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών.

Η Κύπρος με συνέπεια θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά ως χώρα της περιοχής, προωθώντας και υλοποιώντας πρωτοβουλίες ανθρωπιστικού χαρακτήρα για υποστήριξη στην προσπάθεια για περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο Αμάλθεια-«Στόχος να δοθεί βοήθεια σε 500χιλιάδες αμάχους»

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Συνεχίζει τις επαφές ο Τατάρ ενόψει της πολυμερούς στη Νέα Υόρκη
Πάει με τις γνωστές προθέσεις στην πενταμερή ο Τατάρ-«Επωφελής συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα μέχρι να βρεθεί κοινό έδαφος»
Στήριξη Κύπρου σε στρατηγική Κομισιόν για εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ εξέφρασε ο Υπ. Ενέργειας
Καταγγέλλει πέντε χρόνια απραξίας και εκφράζει χαμηλές προσδοκίες για την πενταμερή ο Έρχιουρμαν
Μια διαφορετική πενταμερή αναμένει ο Τατάρ-«Έχει στην τσέπη του τα θέματα ενέργειας και οδοφραγμάτων»