Τη σημασία της ενσωμάτωσης ατόμων με νοητική αναπηρία ανέδειξε η Υφ. Πρόνοιας

Τη σημασία της ενσωμάτωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία ανέδειξε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, καθώς σημείωσε κατά την επίσκεψή της στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου την Τρίτη ότι η καφετερία “The View” και το Ζαχαροπλαστείο “Πες το με ένα γλυκό”, του Ιδρύματος είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς μπορούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου, αναφέρεται ότι η Υφυπουργός επισκέφθηκε το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, το Κέντρο Οικογενειακής Παρέμβασης «Ακτίδα», την Κατοικία Λήδρα και την Κατοικία Κύκκος που στεγάζονται στο συγκρότημα Στέγης Άγιος Χριστόφορος, την Τρίτη και δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής γιατί είχε την ευκαιρία "να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται".

"Παρακολούθησα με ιδιαίτερη συγκίνηση το σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασαν οι εκπαιδευόμενοι του Ιδρύματος. Είδα τη χαρά στο πρόσωπο τους, αλλά και την περηφάνεια στα πρόσωπα των εκπαιδευτών τους. Είναι προφανές ότι εδώ γίνεται μια αξιόλογη δουλειά και τους αξίζουν συγχαρητήρια", ανέφερε.

Επίσης, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στο ζαχαροπλαστείο και στην καφετέρια του Ιδρύματος. "Μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας είναι η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες με διάφορους τρόπους. Η καφετερία “The View” και το Ζαχαροπλαστείο “Πες το με ένα γλυκό”, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς τα άτομα με νοητική αναπηρία μπορούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία και έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους», είπε.

«Μπορούν να εργαστούν, όπως βλέπετε στην καφετέρια και στο ζαχαροπλαστείο και έχω να πω ότι κάνουν εκπληκτική δουλειά", σημείωσε η κ. Ευαγγέλου, καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί την καφετερία, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό.

Η κ. Ευαγγέλου ακολούθως αναφέρθηκε στο Κέντρο Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό «Ακτίδα» και το πρωτοποριακό του έργο, αφού είναι το μοναδικό στο είδος του, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη τόσο στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με αυτισμό, όσο και στις οικογένειές τους. Μέσα από κατ’ οίκον επισκέψεις από εκπαιδευτές, πρόσθεσε, στοχεύει στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη διευκόλυνση και καθοδήγηση των οικογενειών.

Επιπλέον η Υφυπουργός αναφέρθηκε στις κατοικίες «Λήδρα» και «Κύκκος», των οποίων ο ρόλος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όπως είπε, αφού ως δομές 24ωρης φροντίδας ατόμων με πιο σοβαρή νοητική αναπηρία, παρέχουν  ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, αλλά και καθοδήγηση.

Δειτε Επισης

Απαντά εκ νέου για Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Καμιά θολούρα, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω»
K. Iωάννου: Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα πρόσβασης σε προσιτή ασφαλή στέγη
«Γυναίκες έρχονται κουμπωμένες μέχρι το λαιμό, φοβισμένες να δείξουν το κατακρεουργημένο στήθος τους»
Ανησυχία Οικολόγων για θέσεις Υπ. Γεωργίας για τα γενετικά τροποποιημένα φυτά
Στοχευμένες επιθεωρήσεις τον Οκτώβρη για αδήλωτη εργασία
Συνάντηση με τον ΥΠΕΣ ζήτησε η Δήμαρχος Λακατάμιας για ενδεχόμενη δομή φιλοξενίας
H νεκροτομή και η ανθρωπολογική εξέταση δίνουν απαντήσεις για τον ανθρώπινο σκελετό
Αντεπιτίθεται η Κυβέρνηση για συντάξεις ΠτΔ και υπουργών-«Η ίδια νομοθεσία για στελέχη κομμάτων που σήμερα βλέπουν αναλγησία σε άλλους»
Ξεκίνησε την λειτουργία του ο Σταθμός Δημόσιων Συγκοινωνιών στη Πάφο
Αναστολή εργασιών σε εργοστάσια παραγωγής χαλλουμιού στα κατεχόμενα