Επιτήδειοι χρησιμοποιούν το λογότυπο του ΥΠΟΙΚ με σκοπό την απόσπαση τραπεζικών λογαριασμών

Κυκλοφορεί ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό μήνυμα με το λογότυπο του Υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό την υποκλοπή στοιχείων, προειδοποιεί το Τμήμα Φορολογίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι με το ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό μήνυμα ζητείται επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων του αποδέκτη και στοιχείων του τραπεζικού του λογαριασμού, με την πρόφαση επιστροφής φόρου.

"Το Τμήμα εφιστά την προσοχή των πολιτών σε τέτοιου είδους μηνύματα, τα οποία έχουν σκοπό να υποκλέψουν στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού ανυποψίαστων πολιτών και προτρέπει όσους έχουν λάβει τέτοια μηνύματα να τα αγνοήσουν", αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φορολογίας σημειώνει ότι επικοινωνεί με τους φορολογούμενους μόνο μέσω ηλεκτρονικών διευθύνσεων, οι οποίες καταλήγουν σε: @tax.mof.gov.cy και ότι οι επιστροφές φόρου γίνονται μόνο με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό, το IBAN του οποίου δηλώνει ο φορολογούμενος στο Τμήμα, με ασφαλείς διαδικασίες μέσω συγκεκριμένου εντύπου.

Δειτε Επισης

Έξι νέα έργα από Ίδρυμα Γ. Χριστοδούλου σε δημόσια σχολεία της Κύπρου
Διακοπή ρεύματος αφήνει χωρίς Κέντρο Υγείας το Ακάκι τη Δευτέρα
Πάει στο Λονδίνο η Κανάρη για την δημιουργία εξειδικευμένης Ηπατολογικής Κλινικής
Καλεί Χριστοδουλίδη να θέσει τέρμα στη σύγκρουση Ελεγκτή-Εισαγγελέα το ΑΚΕΛ
Κουνάει το δάκτυλο σε Τουρκία το ΣτΕ-«Να καταβάλει αποζημιώσεις πάνω από 40 εκ σε Ε/κ»
Γυναίκα έπεσε σε βράχους στο Κάβο Γκρέκο-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Στο εδώλιο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του-Κατηγορούνται για διαφθορά
Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
Πυρά βουλευτών κατά ΥΠΑΝ-«Διαχρονικά προβλήματα στα σχολεία κρύβονται κάτω από το χαλί»
To βάρος στην πρόληψη για την προστασία διαιτητών-Τι συμφωνήθηκε στη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης