Η τεχνητή νοημοσύνη σε Σύνοδο των ΜΕD9 με συμμετοχή του Υφ. Ψηφιακής Πολιτικής

Η αξιοποίηση του δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων θα τεθεί στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου των MED9 για την Ψηφιακή Οικονομία, στη Μάλτα, στην οποία θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η Υπουργική Σύνοδος των MED9 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο της Μάλτας.

Όπως αναφέρεται, η σύγκληση της συνόδου των εννέα μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ πραγματοποιείται για την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών, βέλτιστων πρακτικών και ερευνητικών ευρημάτων αιχμής στους δυναμικούς τομείς των προηγμένων ψηφιακών τεχνολόγων και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας.

Το επίκεντρο της συνάντησης θα είναι η αξιοποίηση του δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, η επισιτιστική ασφάλεια, η βιώσιμη ανάπτυξη, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, η πολιτιστική κληρονομιά, η κυβερνοασφάλεια, η εκπαίδευση και ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, καθώς και η έρευνα και καινοτομία με χρήση αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης.

Σκοπός της Συνόδου είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση αυτών των τεχνολογιών στην περιοχή της Μεσογείου ως εργαλείο αντιμετώπισης προκλήσεων, καθώς και η χρήση τους ως άμυνα έναντι πιθανών απειλών, συμπεριλαμβανομένων των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Στη σύσκεψη θα υπογραφεί Κοινή Δήλωση των εννέα κρατών μελών της Μεσογείου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με την οποία οι MED9 αναγνωρίζουν τις δυνατότητες μετασχηματισμού της τεχνητής νοημοσύνης στη διαμόρφωση του ψηφιακού μας μέλλοντος, και δεσμεύονται  για συλλογικές δράσεις οι οποίες θα οδηγήσουν την περιοχή της Μεσογείου μπροστά.

Δειτε Επισης

Καμιά απάντηση από Τατάρ σε Γκουτέρες για τον διορισμό απεσταλμένου
Διαμαρτυρίες Τορέ για την επίσκεψη και τις δηλώσεις της Μέτσολα στην Κύπρο
Δημιουργεί επιτροπή για να υλοποιήσει τις συστάσεις της GRECO η Κυβέρνηση
Προανήγγειλε νέα μέτρα για την ακρίβεια ο Κεραυνός-«Εξετάζονται και κοστολογούνται σενάρια»
Η αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων από ΠτΔ παρατείνει την εσωστρέφεια στην Αστυνομία
Μέτσολα: Έθεσα το Κυπριακό στον ΓΓ του ΟΗΕ, το ΕΚ είναι δεσμευμένο για σπάσιμο του αδιεξόδου
Νέο καμπανάκι GRECO για την Κύπρο-«Θεσμικές ατέλειες διαβρώνουν την καταπολέμηση διαφθοράς»
Στον... κόσμο του ο Τατάρ-«Το ψευδοκράτος είναι μια πραγματικότητα 40 ετών»
Έδωσαν προαγωγή στον λιμενάρχη που ελέγχεται για τη δολοφονία του Αντώνη
Άνοιξε ο διάλογος για την ειδική εκπαίδευση-«Επιδίωξη μας ο απόλυτος φραγμός στον αποκλεισμό»