Εφαρμόζει το πρόγραμμα «Πληρώνω όσο Πετώ» ο Δήμος Λάρνακας

Το πρόγραμμα «Πληρώνω όσο Πετώ» θα εφαρμοστεί στον νέο Δήμο Λάρνακας, ο οποίος περιλαμβάνει τους Δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών και τη Βορόκληνη.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «υπογράφηκε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου, το Συμβόλαιο για ετοιμασία μελέτης τεκμηρίωσης της βιωσιμότητας για την εγκαθίδρυση συστήματος διαλογής στην πηγή και χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων και οργανικών/ βιολογικών αποβλήτων και εφαρμογή συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετώ (ΠΟΠ) με προπληρωμένη σακούλα». Το νέο σύστημα θε εφαρμοστεί για τον νέο Δήμο Λάρνακας που θα συμπεριλαμβάνει τους Δήμους Λάρνακας, Λιβαδιών και την Κοινότητα Βορόκληνης».

Μετά από προκήρυξη διαγωνισμού εγκρίθηκε η προσφορά της εταιρείας |Π. Νικολαΐδης και Συνεργάτες Ε.Π.Ε». η οποία θα ετοιμάσει την αναφερόμενη μελέτη.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, το οποίο θα εφαρμόσει ο νέος Δήμος Λάρνακας, ετοιμάστηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Κράτους, στα πλαίσια της συμμόρφωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Κοινοτική Νομοθεσία σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων και συγκεκριμένα την Οδηγία Πλαίσιο για τα Απόβλητα (2018/851/ΕΚ) και την Οδηγία για την Υγειονομική Ταφή Αποβλήτων (2018/850/ΕΚ)».

Δειτε Επισης

Ο Δήμος Λευκωσίας κήρυξε έξι οικοδομές επικίνδυνες
Ετοιμάζεται Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λευκωσία
Βροχή, καταιγίδες και σκόνη στο μενού του καιρού
Υπό εξέταση για τα περιστατικά βίας και τους συνοδούς στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Εξελίξεις για την απάτη συνταγογραφήσεων στα κατεχόμενα-Βρέθηκαν φάρμακα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
Τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα μαθαίνει η πλειοψηφία των μαθητών στην Κύπρο
Υφ. Έρευνας: Επιτακτική ανάγκη το νομοθετικό πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης
Αίσια κατάληξη για τον μικρό Μάριο-Παρέχει συνοδό το Υπουργείο Παιδείας
Πέραν των 16.000 νέων φοιτητών στα κατεχόμενα