Συνάντηση Τατάρ με ΓΓ Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Νέα Υόρκη

Το αίτημα όμως το ψευδοκράτος συμμετάσχει στον οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας με το «συνταγματικό όνομα», μετέφερε ο Ερσίν Τατάρ στον ΓΓ του ΟΙΣ, Χουσεϊιν Ιμπραχίμ Ταχά στην συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης ανέλυσε στον κ. Ταχά την κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό και υποστήριξε ότι οι Τ/κ που ζουν στην Κύπρο για σχεδόν 5 αιώνες, έχουν δικαίωμα στην αυτοδιοίκηση και περιμένουν συγκεκριμένη υποστήριξη από τον Ισλαμικό Κόσμο.

Κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε επίσης ότι μπορούν να υλοποιηθούν αμοιβαία επωφελείς ενέργειες με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και τα κράτη μέλη του Οργανισμού στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας και του αθλητισμού.

Ο κ. Τατάρ, αφού εξέφρασε λύπη για την μη συμμετοχή των Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες που έγιναν στο Ικόνιο το 2022, μετέφερε στον ΓΓ του Οργανισμού την επιθυμία των Τ/κ να συμμετέχουν στους Ισλαμικούς Αγώνες.

Ανησυχεί, είπε, για την ισλαμοφοβία που έχει αρχίσει να αυξάνεται στην Ευρώπη και εξέφρασε έντονη καταδίκη για το κάψιμο του Κορανίου, ειδικά στη Δανία και τη Σουηδία.

Ο κ. Τατάρ είπε επίσης ότι υπάρχουν πολλά «ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» στα κατεχόμενα που παρέχουν εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης και θα ήθελε να δει περισσότερους φοιτητές από τις χώρες μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας σε αυτά. Θα χαρούν πολύ, συνέχισε, να φιλοξενήσουν καιι τουρίστες από αυτές τις χώρες.

Ο Τ/κ ηγέτης μίλησε για την σημασία της Κύπρου «από ισλαμικής άποψης» και κάλεσε τον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής συνεργασίας να επισκεφθεί το ψευδοκράτος για να επιθεωρήσει τα μνημεία του Ισλάμ στο νησί και να δείξει έμπρακτα την στήριξή του στον τ/κ «λαό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συναντήσεις με ομολόγους της πραγματοποίησε η Αννίτα Δημητρίου
Επιβάλλει αλλαγή τακτικής η εμπειρία των συνομιλιών-Κάκισε τις υποχωρήσεις ο Σιζόπουλος
Γραπτή συμφωνία ΟΥΝΦΙΚΥΠ με ψευδοκράτος ζητά το ΣΕΑ της Τουρκίας
Αναμένεται σύντομα συμφωνία της ΕΕ για διαχείριση μεταναστευτικών κρίσεων
Ψήφισμα Βουλής υπέρ των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Μήνυμα Κουλία να εργαστούμε ενωμένοι για μια Κύπρο ελεύθερη
Διαχείρηση υδάτων και εταιρικό δίκαιο οι κυπριακές αναφορές στη δέσμη παραβάσεων της ΕΕ
Νέο πολιτικό κόμμα σκέφτεται να ιδρύσει ο Σερντάρ Ντενκτάς
Πρέπει να φύγει ο Τατάρ για να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, εκτιμά ο Ταλάτ
Επίσπευση διαδικασίας για αγνοούμενους ζήτησε η Σάντος από Τατάρ