Ζητά εκ νέου επαναφορά μέτρων στήριξης για καύσιμα και ρεύμα ο ΔΗΣΥ-«Μέγα σφάλμα οικονομικής πολιτικής»

Επανέρχεται εκ νέου ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την απόφαση της Κυβέρνησης, για διακοπή των μέτρων στήριξης στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι, η απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει τα μέτρα στήριξης στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, συνιστά μέγα σφάλμα οικονομικής πολιτικής.

Όπως σημειώνει ο Ονούρφιος Κουλλά, η εν λόγω απόφαση «όχι μόνο έπληξε σοβαρά δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους, αλλά ταυτόχρονα, συνέβαλε στις ανατιμήσεις και την αναζωπύρωση του πληθωρισμού. Την ίδια ώρα, είναι ένας από τους λόγους που δεν απέδωσε η μείωση του ΦΠΑ όσο αναμενόταν».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «ενόψει του κινδύνου νέων ανατιμήσεων, ο οποίος δυστυχώς υποτιμάται από την κυβέρνηση, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την επαναφορά των μέτρων στήριξης των πολιτών καθώς επίσης και την εντατικοποίηση των ελέγχων, κυρίως για τα προϊόντα που μειώθηκε ο ΦΠΑ».

Καταλήγοντας ο κ. Κουλλά αναφέρει πως, «αυτά ζητάμε και σήμερα ως ελάχιστα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και προς όφελος της οικονομίας μας γενικότερα. Ας περιορίσουμε τη ζημιά που ήδη έγινε».

Δειτε Επισης

Κυπριακό, περιφερειακά και διμερή σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Προέδρου-ΥΠΕΞ Σ. Αραβίας
Προανήγγειλε θετικές εξελίξεις εντός του 2024 για ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα απαλλαγής θεωρήσεων εισόδου των ΗΠΑ ο ΠτΔ
ΒΙΝΤΕΟ: Το παράπονο Κύπριου στον Κασσελάκη για το ολίσθημα για κατεχόμενα και η ανεύθυνη αντίδραση
Τίμησε τον Χριστοδουλίδη με Προεδρικό μετάλλιο το Queens College
Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχεία του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Λούκας Πολυκάρπου
Διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στις συναντήσεις Κόμπου στη Νέα Υόρκη
Επιμένει για τις υπερωρίες της Κωμοδρόμου το ΑΚΕΛ-«Ο ΚΕ διαψεύδει το έντυπο που επανειλημμένα υπόγραφε»
Μέτσολα προς Αμμοχωστιανούς-«Ακλόνητη η θέση του ΕΚ για την Κύπρο»
Διεκδικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ για Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Παναγιώτης Κύζας