Πρόεδρος: H διασφάλιση της φήμης της Κύπρου ενός αξιόπιστου οικονομικού κέντρου είναι ύψιστη προτεραιότητα

Η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του προγράμματος διακυβέρνησής και του οράματος μας για την οικονομία, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι αποτελεί ύψιστης προτεραιότητας η διασφάλιση της αξιοπιστίας της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κέντρου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ο οποίος μιλούσε, το βράδυ της Τετάρτης, στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της MUFG Investor Services, στη Λεμεσό, ανέφερε ότι όλοι αναγνωρίζουν τις δυνατότητες του κλάδου αυτού, «ο οποίος παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, έχει επεκταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια». «Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε περαιτέρω την ανάπτυξή του, ενισχύοντας το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο και την εποπτεία», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, ακόμη ότι, για να ευδοκιμήσει κάθε τομέας χρειάζεται μια σταθερή ανθεκτική και βιώσιμη οικονομία και υπογράμμισε πως «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την παγκόσμια οικονομία, η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη σε μια προσέγγιση πολιτικής τριών πυλώνων, την δημοσιονομική πειθαρχία με πλεονασματικό προϋπολογισμό, τον σταθερό και υγιή τραπεζικό τομέα και τη συνεχή προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας».

Οι δράσεις μας, συνέχισε ο Πρόεδρος, καθοδηγούνται από το Όραμα2035, το μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για την οικονομία, που στοχεύει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, καθώς και να προσελκύσει επενδύσεις σε τομείς μεγάλης ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, η διασφάλιση της φήμης της Κύπρου ως αξιόπιστου χρηματοοικονομικού κέντρου αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, τον περασμένο Απρίλιο, η Κυβέρνησή προχώρησε σε άμεσες δράσεις, μεταξύ των οποίων η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για πέντε συγκεκριμένα μέτρα, με βάση την πολιτική της μηδενικής ανοχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ακόμη ότι η Κυβέρνηση θα εκπονήσει μελέτη, με εισηγήσεις, για την ενίσχυση της διακυβέρνησης και της εποπτείας των παρόχων διοικητικών υπηρεσιών, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι διατηρεί κανάλια επικοινωνίας με τους υφιστάμενους επενδυτές και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στόχευση για δημιουργία ενός ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που προωθεί τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.

Μεταξύ άλλων, είπε ακόμη πως «οι προσπάθειες μας για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος εντάσσονται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Προσέλκυσης Επενδύσεων και Ταλέντου, που ξεκίνησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση το 2022».

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά την προσπάθεια εδραίωσης συνθηκών «για μια ανθεκτική και παραγωγική οικονομία, καθοδηγούμενη από ένα μακροπρόθεσμο όραμα και από τη δέσμευση για την ενεργό στήριξη των επενδυτών στη χώρα μας».

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε, εξάλλου, ότι η παρουσία στην Κύπρο της MUFG Investor Services αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης ενός παγκόσμιου ηγέτη των επενδυτικών υπηρεσιών προς τη χώρα μας.

Δειτε Επισης

Καλεί Χριστοδουλίδη να θέσει τέρμα στη σύγκρουση Ελεγκτή-Εισαγγελέα το ΑΚΕΛ
Κουνάει το δάκτυλο σε Τουρκία το ΣτΕ-«Να καταβάλει αποζημιώσεις πάνω από 40 εκ σε Ε/κ»
Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
Συναντήθηκε με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου η Πρόεδρος της Βουλής
Εξήγγειλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τον δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Πυρίλλης
Προανήγγειλε κοινές γεωτρήσεις Ισραήλ-Τουρκίας ο Ερντογάν
Κάλεσμα ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση για να λάβει μέτρα στήριξης για την ακρίβεια
Υπ. Εσωτερικών: Στην τελική ευθεία η υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΤΑ
Το «κρατίδιο» και η «βόρεια Κύπρος» του Κασσελάκη δημιούργησαν εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ
Συναντήθηκε με τον υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ ο Πρόεδρος