Επισκέφθηκαν τον Κενάν στις φυλακές του Αμβούργου οι δικηγόροι του

Ο δικηγόρος Ευστάθιος Κ. Ευσταθίου, μαζί με Γερμανούς δικηγόρους επισκέφθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου τον Kenan Ayaz στις φυλακές του Αμβούργου.

Σε κοινό δελτίο Τύπου των δικηγόρων του, αναφέρεται ότι ο Ayaz εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη που εξακολουθεί να λαμβάνει από τη νομική του ομάδα στην Κύπρο και τον κυπριακό λαό. 

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η συζήτηση του κατηγορητηρίου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας με ημερομηνία 3 Αυγούστου. Όπως αναφέρεται, το κατηγορητήριο επαναλαμβάνει τις κατηγορίες του εντάλματος σύλληψης ότι ο Kenan Ayaz φέρεται να ήταν μέλος του PKK το 2018 και το 2020.

Τα υποτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία για αυτές τις κατηγορίες, προστίθεται, είναι, για παράδειγμα, ότι υψηλόβαθμα μέλη του PKK τον διέταξαν να διοργανώσει διαδηλώσεις, ότι συγκάλεσε συναντήσεις με άλλα μέλη του PKK ή ότι επέβλεπε τη συλλογή δωρεών. Σημειώνεται ότι στο κατηγορητήριο δεν του αποδίδεται κανενός είδους βία ή άλλο έγκλημα.

"Τα στοιχεία που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν τις κατηγορίες είναι, για παράδειγμα, ότι φέρεται να ζήτησε από έναν άλλο Κούρδο να επισκεφθεί έναν τρίτο Κούρδο που έτυχε να βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ή ότι φέρεται να επέβλεψε την είσπραξη χρημάτων επειδή κάποιος του είχε πει στο τηλέφωνο ότι δεν είχε λάβει φαγητό, κάτι που ερμηνεύεται ως κωδικοποιημένη γλώσσα", προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, οι δικηγόροι εξήγησαν στον Kenan Ayaz ότι με βάση τα συγκεκριμένα υποτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία το τεκμήριο αθωότητας δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη και τι σημαίνει αυτό για την υπεράσπισή του.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ακόμη ότι ο Ayaz μίλησε επίσης για τις σκληρές συνθήκες κράτησής του και ότι εξακολουθεί να είναι απομονωμένος και κλειδωμένος στο κελί του για 24 ώρες την ημέρα. 

Δειτε Επισης

Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
Πυρά βουλευτών κατά ΥΠΑΝ-«Διαχρονικά προβλήματα στα σχολεία κρύβονται κάτω από το χαλί»
To βάρος στην πρόληψη για την προστασία διαιτητών-Τι συμφωνήθηκε στη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στην Εντατική 9,5 μηνών βρέφος μετά από πτώση στα Χανιά
ΒΙΝΤΕΟ: Ουκρανική πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη
Φωνές και από την ΠΑΣΥΔΥ για τη συμπλοκή και τραυματισμούς στις Κεντρικές-Μελετά μέτρα
Βγαίνει μπροστά η ΕΠΑ, απορρίπτει τα περί παρέμβασης από το Υπουργείο Εμπορίου
Οι φωνές για Δικαιοσύνη του Θανάση μέχρι τον ουρανό-Νέο κάλεσμα για μαζική παρουσία
Παραμένει στις Κεντρικές ο Σύρος που απειλούσε ότι θα γυρίσει την Πάφο ανάποδα
Έτσι ποινικοποιείται η κουκούλα-Ποιες ποινές προβλέπει η πρόταση Νόμου