Τι βιολί του ο Τατάρ-«Μετά το παράπονο της τ/κ πλευράς η ΟΥΝΦΙΚΥΠ άρχισε έρευνα»

Αφού προέβησαν σε παράπονο προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το επεισόδιο στην Λευκωσία μεταξύ ειρηνευτή και Τούρκου στρατιώτη, η ειρηνευτική δύναμη άρχισε έρευνα, την εξέλιξης της οποίας παρακολουθούν, δήλωσε ο Ερσιν Τατάρ σε νέα συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι, το Ουλουσάλ. Μίλησε για «εγγενή κυριαρχία» και δικαιώματα, καθώς και δικαιώματα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», o κ. Τατάρ είπε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ελέγχει την νεκρή ζώνη μεταξύ ψευδοκράτους και της «ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου», όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της ΚΔ, υποστηρίζοντας ότι το επεισόδιο κατά την διάρκεια εργασιών καθαριότητας των Τούρκων στρατιωτών έγινε «εντός των συνόρων της τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Ο αγώνας της τ/κ πλευράς, είπε, είναι η προστασία των «συνόρων» του ψευδοκράτους, με την υποστήριξη της εγγυήτριας χώρας, της Τουρκίας.

Υποστήριξε ότι τα ΗΕ είναι προκατειλημμένα στις ενέργειές τους. «Δεν θα δεχτούμε ποτέ τετελεσμένα γεγονότα και επιβολές. Υπάρχει κράτος, αρχή, στρατός και αστυνομία εδώ. Εγγυητής είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας. Έχουμε εγγενή κυριαρχία και δικαιώματα που προέρχονται από την ιστορία. Η Τουρκία έχει επίσης δικαιώματα σε ξηρά, θάλασσα και εναέριο χώρο».

Ερωτηθείς για το πάνελ για την ενσωμάτωση του ψευδοκράτους στον τουρκικό κόσμο που διοργανώθηκε χθες στα κατεχόμενα με ομιλητές τον ίδιο, τον Τούρκο Αντιπρόεδρο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΑΚΡ και πρόεδρο του συμβουλίου της Γερουσίας του ΟΤΚ, Μπιναλί Γιλντιρίμ, που διοργάνωσαν ένα τουρκικό πανεπιστήμιο, η τουρκική «πρεσβεία» και η Γερουσία του ΟΤΚ, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι εκεί ειπώθηκε πως στην Κύπρο δεν μπορεί να γίνει κανένα έργο ή ενέργεια χωρίς την άδεια των Τ/κ. Έκαναν, συνέχισε, συμφωνία με την Τουρκία και έφεραν νερό, τώρα θα φέρουν και ρεύμα, κι αυτά τα έργα δείχνουν ότι είναι «κυρίαρχο κράτος».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Τρόμος για 19χρονη στη Θεσσαλονίκη-Άνδρας τη μαχαίρωσε στη μέση του δρόμου και τράπηκε σε φυγή
Έγκλημα στο Λονδίνο-Μαχαίρωσε τη 15χρονη στον λαιμό όταν μπήκε στη μέση να προστατεύσει τη φίλη της
Διαφωνεί η ΠΟΕΔ για υποβολή αιτήσεων για διορισμό με σύμβαση μέσω προκήρυξης
Ψάχνει τα ίχνη 15χρονου που εξαφανίστηκε στη Λάρνακα η Αστυνομία (pic)
Με βεβαρημένο ιστορικό υγείας ο 57χρονος που εντοπίστηκε νεκρός στην Χλώρακα
Ένωσαν τις φωνές τους οι Ουκρανοί και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό (pics)
Κάνναβη αξίας 45.000 ευρώ και χασισόδεντρα ύψους έως... 3 μέτρων βρέθηκαν σε στάβλο στην Ελλάδα
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου
Πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Αρμενία ζήτησε τη βοήθεια της ΕΕ-Τι συμφώνησαν Παρίσι και Μπακού
Ο Ζελένσκι καλεί τις αμυντικές βιομηχανίες να παράγουν όπλα στην Ουκρανία